Crida a la participació al projecte Healthy Communities, a Cardona

El cardiòleg Valentí Fuster i el seu equip d’investigadors van presentar el 4 d’agost a Cardona el projecte de vida saludable Healthy Communities que lidera Fundació SHE-Fundació “la Caixa” i que es desenvoluparà durant deu anys amb la col·laboració dels centres d’atenció primària de l’ICS de Cardona i Sallent. Si la pandèmia ho permet, es va anunciar que es posarà en marxa a finals del mes de setembre d’enguany.

Durant la sessió els professionals Gloria Santos, Jaume Marrugat i Isabel Carvajal van explicar els detalls del projecte. Es va fer una crida a la ciutadania que de manera voluntària serà convidada a participar en l’estudi que consistirà en proposar accions de vida saludable que ajudin a combatre les malalties del cor. Les accions concretes seran per augmentar l’exercici físic, deixar de fumar, controlar el pes i la pressió arterial. Fuster va recordar que les malalties del cor són la primera causa de mort al món.

Després de les actuacions del quartet “Clàssica Central” i de la companyia de dansa “KoRPo Dance Project”, el conseller de Salut, Josep Maria Argimon, va cloure l’acte recordant que “ens diem Salut, però que hem de treballar per prevenir la malaltia”,  i va destacar que estudis com Healthy Communities i el programa Arts en Salut de l’ICS ja treballen en aquesta línia.

Avatar photo

Quant a ICS Catalunya Central

Gerència Territorial de la Catalunya Central. Institut Català de la Salut. Departament de Salut. Generalitat de Catalunya.
Aquesta entrada ha esta publicada en Notícies, Notícies de recerca i innovació, Salut comunitària. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.