L’ICS Catalunya Central incorpora 39 residents de medicina i infermeria familiar i comunitària

La Unitat Docent de l’Institut Català de la Salut (ICS) va celebrar ahir la jornada de benvinguda als residents que han començat l’especialització en medicina i infermeria familiar i comunitària a la Catalunya Central.

Al Bages s’incorporen 13 residents de medicina i 4 residents d’infermeria; a l’Anoia, 9 i 4; i a Osona, 7 i 2.

L’ICS Catalunya Central continua ampliant la seva oferta docent: ha incorporat 39 nous especialistes en formació (29 residents de medicina i 10 d’infermeria). Els futurs professionals s’han incorporat als deu equips d’atenció primària acreditats com a centres docents a Manresa, Súria, Manlleu, Santa Eugènia de Berga, Igualada i Santa Margarida de Montbui. Aquest dimecres, 21 de juliol, la doctora Anna Forcada, gerent territorial de l’ICS Catalunya central, va destacar durant la jornada de benvinguda virtual que els residents arriben a un territori que aposta per la docència, la formació i la investigació i que els ofereix continuïtat laboral un cop finalitzat el període de formació. També els va felicitar per haver triat una especialitat cada vegada més ben valorada i que “amb la pandèmia s’ha demostrat que és vital per al funcionament del país”.

Formació personalitzada i en un entorn rural

Els futurs especialistes faran la formació en centres del territori els propers quatre anys, en el cas dels professionals de medicina, i els propers dos anys en el cas dels d’infermeria. Un dels punts forts de fer l’especialització en atenció primària de la Catalunya Central és que els residents reben una formació en un entorn rural.

L’ICS Catalunya Central, a més de formar especialistes en medicina i infermeria de família, participa en la docència que es fa a les facultats de Medicina i Infermeria de Catalunya, especialment a la UVic – Universitat Central de Catalunya (UVic-UCC), i en la formació d’alumnat dels diferents graus ─mitjà i superior─ de formació professional de les branques sanitàries ―com és el cas de la tècnica en cures d’auxiliar d’infermeria. Actualment, forma alumnat dels tres primers cursos de la Facultat de Medicina de la UVic-UCC i, a partir del setembre, també formarà alumnat de quart curs.

Avatar photo

Quant a ICS Catalunya Central

Gerència Territorial de la Catalunya Central. Institut Català de la Salut. Departament de Salut. Generalitat de Catalunya.
Aquesta entrada ha esta publicada en Formació, Notícies docència, Unitat docent. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.