Es presenta el resultat del procés participatiu per millorar el nivell de salut de la ciutadania de Santpedor

El grup motor del projecte, Santpedor fa salut, farà públic el 25 de març els resultat de la diagnosi sobre les necessitats de salut de la ciutadania. El treball s’ha fet amb la participació d’agents del poble, l’Ajuntament i el centre d’atenció primària (CAP) i amb la votació directa de 754 persones. 

 El Convent de Sant Francesc de Santpedor acollirà aquest divendres 25 de març, a les 7 de la tarda, la presentació del resultat del procés participatiu de salut que ha comptat amb la implicació del teixit associatiu del municipi. El projecte el va impulsar el CAP de Santpedor el 2019 i tot seguit es fa formar el grup motor “Santpedor fa salut”, que aplega farmàcies, el SAC (Santpedor Art i Creació), la Penya blaugrana, Santpedor pels refugiats, Càrites, GEPS (esplai de Santpedor), el Casal de joves Lokal de la vila, l’associació de famílies de l’escola, agents clau de la comunitat i l’Ajuntament.

La diagnosi s’ha desenvolupat en dues parts. En la primera, es van descriure els indicacions demogràfics, sociodemogràfics i de salut comunitària, i els actius del municipi. En la segona i més complexa, es va demanar a la ciutadania que identifiqués les seves necessitats de salut a través d’una bustiada i d’entrevistes dirigides que va permetre recollir la informació de joves, adults, gent gran, nouvinguts i persones amb dificultats econòmiques i funcionals. La llista de necessitats de tots els àmbits que en va sorgir va ser votada per 754 persones.

La infermera Berta Rodoreda, del CAP de Santpedor, impulsora del projecte, explica que “aquesta és la part més important del procés ja que va ser la població la que va realitzar la priorització de les necessitats i se’ls hi ha d’agrair la seva col·laboració”. La regidora de Salut, Núria Martínez Amat, assegura que “els projectes de Salut Comunitària són molt interessant de cara a tenir un diagnòstic real de les necessitats de la població,  ja que no només la falta de patologia és salut“.

 

 

Avatar photo

Quant a ICS Catalunya Central

Gerència Territorial de la Catalunya Central. Institut Català de la Salut. Departament de Salut. Generalitat de Catalunya.
Aquesta entrada ha esta publicada en Activitats, Salut comunitària. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.