Èxit de participació en el taller de primers auxilis que ofereixen professionals del CAP Sant Joan de Vilatorrada a la llar d’infants Barrufets

Professionals de pediatria del Centre d’Atenció Primària Sant Joan de Vilatorrada ―de l’ICS Catalunya Central― han fet un taller teoricopràctic de primers auxilis, a la llar d’infants Barrufets del municipi, que ha estat tot un èxit de participació. Com que es va superar el nombre màxim d’inscripcions, fixat en 15 persones, s’ha programat una segona edició d’aquesta formació per a aquest divendres, 22 de març, a les 10 del matí.

L’objectiu del taller ―adreçat a mares, pares i familiars de nadons des dels 0 fins als 6 anys― és que els participants adquireixin uns coneixements bàsics per poder aplicar, en cas d’emergència, els primers auxilis a un infant. En concret, s’hi tracten situacions de risc vital, com ara l’ennuegament i l’aturada cardiorespiratòria.

Aquesta ha estat la primera vegada que s’ha portat a terme un taller d’aquestes característiques fora del CAP i s’ha fet a petició de l’AMPA de la llar d’infants Barrufets.

El taller ha posat de manifest el gran interès de pares, mares i familiars de nadons a adquirir coneixements sobre primers auxilis per tenir clares unes pautes d’actuació en cas de necessitat. Per a més endavant està previst fer una altra formació en què es tractin  situacions menys greus, però que poden ser més freqüents ―com ara les cremades, ferides, convulsions i pèrdues de coneixement, els problemes respiratoris o la febre, entre d’altres.

Avatar photo

Quant a ICS Catalunya Central

Gerència Territorial de la Catalunya Central. Institut Català de la Salut. Departament de Salut. Generalitat de Catalunya.
Aquesta entrada s'ha publicat dins de Notícies i etiquetada amb , , , , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.