Èxit del programa Pacient Expert sobre anticoagulants orals que s’ha fet a Òdena

hdr

Durant dos mesos, uns 15 pacients que reben tractament anticoagulant oral (TAO), han participat a Òdena en el programa Pacient Expert, unes sessions d’educació sanitària liderades per una persona que té la malaltia i que ha esdevingut experta en aquest tractament. Prèviament, el pacient ha fet una formació impartida per infermeres de l’Equip d’Atenció Primària Anoia Rural, de l’ICS Catalunya Central, que li han donat consells i recursos perquè pugui conduir les sessions de manera òptima.

En totes les sessions hi han estat presents també les infermeres, per verificar que els assistents reben una informació adequada, amb l’objectiu de millorar els coneixements dels pacients i el seu grau d’autocura i de reforçar el compliment terapèutic de la malaltia que pateixen.

L’anticoagulant oral té com a objectiu disminuir, sense anul·lar-la completament, la tendència de la sang a coagular-se ―per evitar la formació de trombes (coàguls de sang) o embòlies. L’efecte del tractament, tant als participants en el Programa Pacient Expert com a la resta de pacients que prenen anticoagulants, se’ls mesura de forma periòdica mitjançant una senzilla anàlisi de sang que es fa a les consultes d’infermeria d’atenció primària. Cada pacient rep una dosi individual de medicació, totalment personalitzada, que s’ajusta per mantenir el nivell de coagulació dins l’interval òptim.

Avatar photo

Quant a ICS Catalunya Central

Gerència Territorial de la Catalunya Central. Institut Català de la Salut. Departament de Salut. Generalitat de Catalunya.
Aquesta entrada s'ha publicat dins de Notícies i etiquetada amb , , , , , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.