Fisioterapeutes de l’ICS organitzen una jornada a Osona per commemorar el Dia Mundial de la Fisioteràpia

Els fisioterapeutes que s'han incorporat a l'ICS Catalunya Central aquest 2023.El 8 de setembre es commemora el Dia Mundial de la Fisioteràpia. Amb l’objectiu de presentar la figura del fisioterapeuta d’atenció primària i promocionar hàbits i estils de vida saludables, professionals de l’Institut Català de la Salut (ICS) de la Catalunya Central han organitzat una jornada que tindrà lloc el dijous 28 de setembre a Vic, al Centre Cívic Can Pau Raba (c/ Raval Cortines, 24), de 10 a 12 h.

L’activitat inclourà un circuit dinàmic per tal de començar a escalfar, activar la ment, treballar la coordinació i la mobilitat d’una forma divertida, alhora que es crea cohesió de grup, i també l’explicació, per part dels fisioterapeutes, d’alguns exercicis bàsics que es poden fer diàriament a casa per mantenir la mobilitat i la funcionalitat del nostre cos. Es recomana, per tant, portar roba còmoda.

Les inscripcions ja estan obertes i es poden fer de forma presencial a qualsevol CAP de la comarca, o bé a través d’aquest enllaç.

La jornada, que es farà el dia 28 de setembre a Vic, compta amb la col·laboració del Col·legi de Fisioterapeutes de Catalunya, que obsequiarà els participants amb una ampolla d’aigua reutilitzable; de Bonpreu i Esclat, que oferiran un refrigeri saludable als assistents en acabar la jornada; de l’Ajuntament de Vic, amb la cessió de l’espai, i de fisioterapeutes de l’EAP Vic (ABS Vic Sud) i l’EAP Osona Sud-Alt Congost (ABS Centelles), que també participaran en la jornada organitzada per l’ICS.

23 fisioterapeutes d’atenció primària a la Catalunya Central

L’atenció primària i a la comunitat de la Catalunya Central (APiCCC) ja compta amb 23 fisioterapeutes, que s’han incorporat al llarg d’aquest any per promoure i millorar l’autonomia de la persona atesa, prevenir malalties musculoesquelètiques i reduir el consum de medicaments. Els professionals se centren, principalment, en atenció comunitària i, especialment, en les patologies d’alta prevalença i baixa complexitat, com ara dolors d’esquena, de genolls, de maluc i d’espatlla, així com en la prevenció de la discapacitat en persones amb alteracions del funcionament i en situació de prefragilitat o risc de fragilitat.

Avatar photo

Quant a ICS Catalunya Central

Gerència Territorial de la Catalunya Central. Institut Català de la Salut. Departament de Salut. Generalitat de Catalunya.
Aquesta entrada ha esta publicada en Activitat física, Activitats, Notícies, Salut comunitària. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.