Hàbits que modifiquen l’efecte dels fàrmacs

L’alcohol interacciona amb molts medicaments, tot i que la gravetat de la interacció pot variar d’un medicament a un altre. Per això, es recomana no consumir begudes alcohòliques si es prenen medicaments.

La barreja de begudes alcohòliques amb alguns medicaments pot disminuir la capacitat de reacció així com fer sentir al pacient cansat i també pot produir un augment o disminució de l’efecte del fàrmac que s’està prenent.

Els medicaments amb els quals la interacció amb l’alcohol pot ser més greu són:

  • Àcid acetilsalicílic, Paracetamol i antiinflamatoris no esteroidals com per exemple Ibuprofè (Neobrufen®), Diclofenac (Voltaren®), Naproxè (Antalgin®, Naprosin®): l’alcohol augmenta el risc de patir lesions en l’estómac i en el fetge.
  • Antipsicòtics: l’alcohol pot provocar alteracions psicomotores.
  • Alguns antidepressius (sobretot fluvoxamina, mirtazapina i amitriptilina): l’alcohol pot provocar alteracions psicomotores i un augment de la somnolència.
  • Tranquil·litzants (com diazepam, lorazepam, zolpidem): l’alcohol pot augmentar la somnolència, fet que pot provocar caigudes, fractures, accidents…

La setmana que ve t’explicarem: Decisions compartides: importància de pactar el tractament amb els professionals de la salut.

Avatar photo

Quant a ICS Catalunya Central

Gerència Territorial de la Catalunya Central. Institut Català de la Salut. Departament de Salut. Generalitat de Catalunya.
Aquesta entrada s'ha publicat dins de Notícies, Sin categoría i etiquetada amb , , , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.