El consultori d’Avià fa un estudi per detectar risc de diabetis en persones no diagnosticades

El consultori local d’Avià ha dut a terme un estudi entre pacients que acudeixen al consultori i que no estan diagnosticats de diabetis mellitus tipus II, per tal d’identificar el risc de desenvolupar-ne. En total, hi han participat una seixantena de pacients dels quals un 2 % han presentat un risc molt alt de patir diabetis; un 3 %, un risc alt; un    19 %, un risc moderat; un 45 %, un risc lleugerament elevat, i un 31 %, un risc baix.

Aquests resultats s’han obtingut a través de l’escala FINDRISC, en la qual s’avaluen factors tan diversos com són pes, perímetre abdominal, realització d’activitat física,  hàbits nutricionals, pressió arterial o antecedents familiars, a més de fer una anàlisi de glucèmia a l’atzar.

En l’estudi hi ha participat un 66 % de dones i un 33 % d’homes, repartits en quatre franges d’edat diferents: menys de 45 anys, entre 45 i 54 anys, entre 55 i 64 anys i més de 65 anys. Tot i que el 91 % de participants ha respost que mai els han trobat valors alts de sucre en sang en una analítica, les proves de glicèmia a l’atzar que s’han realitzat durant l’estudi reflecteixen que un 16 % dels participants té un nivell de risc (111-199 mg/ml) i un 2 %, els resultats alterats (per sobre de 200 mg/ml).

De l’estudi també se n’extreuen altres dades, com que un 28 % dels participants pateix obesitat, però la majoria asseguren que fan com a mínim 30 minuts d’activitat física diaris i mengen fruita o verdura diàriament.

Avatar photo

Quant a ICS Catalunya Central

Gerència Territorial de la Catalunya Central. Institut Català de la Salut. Departament de Salut. Generalitat de Catalunya.
Aquesta entrada s'ha publicat dins de Notícies i etiquetada amb , , , , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.