Hi ha medicaments per a tota la vida?

Existeixen tractaments que s’hagin de prendre tota la vida? La resposta general és no.

Sí que és cert que hi ha tractaments que tindran una durada molt llarga en el temps; són el que s’anomena tractaments crònics. Solen ser per a patologies que ens acompanyaran durant un període molt llarg de la vida.

No obstant, hem de tenir en compte que tant el nostre organisme com les nostres malalties aniran evolucionant o canviant amb el temps i l’edat. Per tant, aquells medicaments que vam començar a prendre en un inici, és possible que no siguin els més adients passat un temps o si han canviat les nostres condicions.

També hem de tenir present que el món dels fàrmac està en continua evolució i canvi. De manera que fàrmacs que en el seu moment eren els més adients per a una malaltia o afecció, amb el pas del temps, la realització d’estudis i l’experiència acumulada, s’han vist substituïts per d’altres o fins i tot s’ha comprovat que no aporten cap benefici al tractament.

Per tant, és cada cop més habitual que els plans de medicació dels pacients se sotmetin a revisions per part dels professionals sanitaris i es proposin canvis o finalitzacions de tractament. L’objectiu principal d’aquesta pràctica és oferir tractaments el més segurs possible, que ocasionin el mínim d’efectes adversos i que aportin el màxim benefici al pacient.

La setmana que ve t’explicarem: Ús segur dels medicaments: gent gran.

Avatar photo

Quant a ICS Catalunya Central

Gerència Territorial de la Catalunya Central. Institut Català de la Salut. Departament de Salut. Generalitat de Catalunya.
Aquesta entrada s'ha publicat dins de Notícies i etiquetada amb , , , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.