Les llevadores d’atenció primària organitzen diverses activitats a Igualada per celebrar la Setmana Mundial de la Lactància Materna

Entre els dies 7 i 13 d’octubre, a la ciutat d’Igualada es duran a terme diverses activitats per commemorar la Setmana Mundial de la Lactància Materna, organitzades pels equips de l’atenció a la salut sexual i reproductiva (ASSIR) de l’ICS Catalunya Central a l’Anoia.

Amb el lema “Apoderem-nos. Fem possible la lactància materna”, aquesta celebració es du a terme a més de 170 països d’arreu del món. En el cas d’Igualada, els actes començaran el dilluns 7 d’octubre al matí amb la lectura del manifest i una passejada popular i s’allargaran durant tota la setmana. Entre d’altres propostes relacionades amb els nadons hi ha: tallers sobre portament, zumba o elaboració de barrets de ganxet i xerrades sobre temes tan diversos com les crisis de la lactància, la higiene oral dels nadons, la incorporació al món laboral o la introducció a l’alimentació complementària. A més, el dimecres a la tarda es farà una trobada popular d’alletament en què es convida totes les mares a participar i alletar-hi els seus nadons.

Un altre dels actes destacats de la Setmana serà el Grup de Lactància que es farà el dijous dia 10 d’octubre, de 3 a 5 de la tarda, al Casal del Passeig, en què compartiran experiències les famílies que hi assisteixen habitualment amb d’altres que encara estan esperant el seu nadó.

L’objectiu de les activitats és promoure les polítiques d’igualtat i de conciliació laboral i la corresponsabilitat de parelles i famílies vers la criança. Liderades per les llevadores de l’ASSIR, hi col·laboren també altres professionals del servei de les especialitats de pediatria, odontologia i psicologia.

Podeu veure el programa complet entrant aquí.

Avatar photo

Quant a ICS Catalunya Central

Gerència Territorial de la Catalunya Central. Institut Català de la Salut. Departament de Salut. Generalitat de Catalunya.
Aquesta entrada s'ha publicat dins de Notícies i etiquetada amb , , , , , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.