I tu, prens medicaments pel teu compte?

L’automedicació és quan per la nostra decisió i criteri, prenem algun fàrmac sense consultar amb el professional sanitari o sense que sigui receptat per un metge.

De primeres pot semblar que és molt còmode anar a la farmàcia i comprar el fàrmac que creiem que necessitem, però si anem més enllà hem d’adonar-nos que en ocasions pot provocar problemes de seguretat i errors.

Hi ha certes afeccions que coneixem molt bé i que és molt probable que coneguem com es tracten, com quan tenim febre, mal de cap o estem refredats. No obstant, quan decidim anar a comprar a la farmàcia un medicament per a aquestes afeccions menors, resulta de molta utilitat el consell que el farmacèutic ens pugui donar. Segons els símptomes que tinguem ens pot orientar a triar el medicament més adequat, ens pot informar de com prendre’l correctament i dels possibles efectes adversos i ens pot ajudar a obtenir un millor resultat del tractament.

És molt important que per a malalties més importants, o aquelles que siguin cròniques, mai decidim pel nostre compte què hem de prendre o no. El tractament ha d’estar sempre receptat, informat i consensuat amb el nostre metge i sempre que tinguem dubtes en relació a canvis, retirades o inicis, abans d’actuar hem de consultar amb el professional sanitari. D’aquesta manera evitarem reaccions indesitjables, errors o complicacions de les nostres malalties.

Per tant, abans d’automedicar-nos, consultem sempre amb un professional sanitari que ens pugui ajudar que el nostre tractament sigui segur i efectiu.

La setmana que ve t’explicarem: Què són les interaccions medicamentoses?

Avatar photo

Quant a ICS Catalunya Central

Gerència Territorial de la Catalunya Central. Institut Català de la Salut. Departament de Salut. Generalitat de Catalunya.
Aquesta entrada s'ha publicat dins de Notícies i etiquetada amb , , , , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.