La ràpida aplicació del Pla d’autoprotecció ha permès resoldre de manera efectiva l’incident d’ahir al migdia al CAP Bages

L’aplicació amb èxit del Pla d’autoprotecció ha permès que l’incident que es va produir ahir al migdia al CAP Bages es resolgués de manera efectiva. El fum provocat per un curtcircuit en la instal·lació d’un dels ascensors va disparar les alarmes al voltant de les dues del migdia i ràpidament es van evacuar les 90 persones, entre usuaris i professionals, que hi havia al centre en aquell moment. Això va obligar a aturar l’activitat al CAP durant prop d’una hora.

El servei es va restablir cap a les tres de la tarda, després de l’actuació dels equips d’emergència. L’Institut Català de la Salut (ICS) agraeix la resposta ràpida i eficient dels Bombers i la Policia Local així com la dels professionals i dels usuaris, que van fer-se càrrec de la situació i que van seguir en tot moment les indicacions que els van donar.

El Pla d’autoprotecció de l’ICS recull les accions que s’han de portar a terme en casos d’emergència, com el d’ahir, amb l’objectiu d’assegurar una resposta ràpida i eficient en aquestes situacions. Els simulacres d’incendi que es fan de manera periòdica permeten posar en pràctica aquestes actuacions i avaluar-ne l’eficàcia i l’operativitat.

Avatar photo

Quant a ICS Catalunya Central

Gerència Territorial de la Catalunya Central. Institut Català de la Salut. Departament de Salut. Generalitat de Catalunya.
Aquesta entrada s'ha publicat dins de Notícies i etiquetada amb , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.