Professionals de l’ICS Catalunya Central a Osona es formen per interpretar les retinografies dels pacients diabètics

Un equip de professionals d’atenció primària de l’ICS Catalunya Central a Osona s’han format per poder fer la lectura de retines des dels diferents CAP de la comarca. Tot i que els pacients han d’anar al CAP Osona fer-se la prova, l’anàlisi i interpretació posterior dels resultats es fan en els diferents centres. En total, són 14 els professionals que han estat formats per poden descentralitzar la lectura de retines en persones amb diabetis tipus 2.

Un dels principals problemes visuals causats per la diabetis és la retinopatia diabètica, que és la causa principal dels nous casos de ceguesa i baixa visió en els adults d’entre 20 i 65 anys. Per tal de detectar precoçment aquest malaltia, es recomana als diabètics un examen ocular anual. En el cas d’Osona, durant el 2018 es van fer un total de 2.200 retinografies.

Des que l’ICS Catalunya Central va posar en marxa aquest projecte de descentralització de la lectura de retines, s’ha passat de tenir un sol professional a Osona destinat a aquesta tasca, a tenir-ne 14, repartits per tots els Equips d’Atenció Primària, per tal que cada equip pugui fer la lectura de les retinografies dels usuaris que té assignats. Amb aquesta descentralització del servei s’aconsegueix el circuit estigui actiu permanentment, independentment dels períodes de vacances o baixes d’un professional concret.

Avatar photo

Quant a ICS Catalunya Central

Gerència Territorial de la Catalunya Central. Institut Català de la Salut. Departament de Salut. Generalitat de Catalunya.
Aquesta entrada s'ha publicat dins de Notícies i etiquetada amb , , , , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.