La 9a Jornada d’Atenció Primària al Món Rural es farà aquest divendres a Berga i tractarà sobre les urgències

El Col·legi de Metges de Barcelona (CoMB), amb el suport de l’ICS Catalunya Central i de l’Associació d’Infermeria Familiar i Comunitària de Catalunya (AIFICC) organitza a Berga la novena edició de la Jornada d’Atenció Primària al Món Rural. L’acte tindrà lloc el proper divendres 31 de maig, al Pavelló de Suècia de Berga (carrer de la Sardana, 24), entre les 9 i les 15 hores.

Per a aquesta edició la temàtica escollida ha estat les Urgències en el món rural, i es tractarà inicialment des d’un enfocament històric, per després compartir experiències d’altres territoris que, com el Berguedà, tenen característiques rurals, abordant les solucions als problemes de forma integral a partir del treball en equip de tots els professionals sanitaris.

Daniel Montañà, metge especialista en medicina familiar i comunitària del CAP Sant Quirze de Besora, inaugurarà la jornada amb la conferència “L’evolució històrica de l’enfocament de les urgències pel metge rural”.

Seguidament, es donarà pas a les dues taules de la jornada. La primera tractarà sobre “ Les urgències des de l’òptica dels professionals”, i serà moderada per Agustí Camps, cap del Servei d’Urgències de l’Hospital Sant Bernabé de Berga. La taula comptarà amb les ponències d’Àlex Verdú, metge del CAP de Casserres; Alba Gangolells, metgessa de l’Hospital Sant Bernabé de Berga; David Guitart, infermer i coordinador del Servei d’Emergències Mèdiques de Berga;  i Juli Lladós, cap del Parc de Bombers de Berga.

La segona taula, moderada per Xavier Cantero, metge de família al CAP Igualada urbà, tractarà sobre “La demanda immediata”, i s’exposaran les experiències d’Ana Ros, professional de gestió i serveis de l’EAP Penedès Rural; Ascen Casado, infermera i adjunta a la direcció de l’EAP Penedès Rural; Montse Sáez, treballadora social de l’ABS Alt i Baix Berguedà, i Anna Ribas, metgessa i directora de l’EAP Santa Eugènia de Berga.

Com a conferència de cloenda de l’acte, Toni Beltran, metge de família a l’ABS Sant Feliu de Guíxols i autor del llibre “Ensenya’m la llengua”, oferirà la conferència “Vocabulari i expressions populars al voltant de la pèrdua de salut”.

El president del CoMB, Jaume Padrós, i la vicepresidenta de l’AIFICC, Fina Araque, faran una breu intervenció per tancar la jornada.

Podeu consultar el programa detallat de la jornada al següent enllaç: http://cort.as/-IoDo

Per a més informació, podeu contactar amb el Sr. Ricard León (Unitat de Participació del CoMB. tlf. 672 795 823; ricard.leon@comb.cat)

Avatar photo

Quant a ICS Catalunya Central

Gerència Territorial de la Catalunya Central. Institut Català de la Salut. Departament de Salut. Generalitat de Catalunya.
Aquesta entrada s'ha publicat dins de Notícies i etiquetada amb , , , , , , , , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.