Arriben 33 nous residents de medicina i infermeria a l’ICS Catalunya Central, on es formaran durant els propers anys

Trenta-tres nous residents de medicina i infermeria s’han incorporat a la Unitat Docent Multiprofessional d’Atenció Familiar i Comunitària de l’ICS Catalunya Central. Es tracta de futurs especialistes, que completaran la seva formació en diversos centres del territori. De l’especialitat de medicina s’hi incorporen un total de 25 residents, que inicien un període de formació de quatre anys. Pel que fa als especialistes d’infermeria, el seu període de formació és de dos anys i s’hi incorporen vuit residents.

La Unitat Docent ha anat creixent els darrers anys i ha passat de comptar amb 18 residents especialistes a l’inici de la seva acreditació a un total de 33, en l’actualitat, amb la previsió d’ampliar places en les properes convocatòries.

Als centres docents de l’ICS Catalunya Central que hi ha a Osona, el Bages i l’Anoia es dona una formació integral que té en compte les característiques rurals d’aquestes comarques, la importància de l’atenció primària com a porta d’entrada de la ciutadania al sistema sanitari i la formació en tècniques expertes ―com poden ser l’ecografia, la crioteràpia, la cirurgia menor, les infiltracions i altres― que ajuden a millorar el temps de resposta que donen els serveis sanitaris a les demandes de la població.

El darrer any, 20 residents de medicina i 5 d’infermeria s’han especialitzat en diferents centres de l’ICS Catalunya Central. En aquesta nova convocatòria, hi ha 33 places (25 de medicina de família i 8 d’infermeria familiar i comunitària) que s’incorporaran als equips d’atenció primària següents de l’ICS Catalunya Central: Manlleu, Santa Eugènia de Berga, Plaça Catalunya (Manresa) i Sagrada Família (Manresa), Súria, Santa Margarida de Montbui i Igualada Urbà.

La formació d’especialistes es fa conjuntament amb els dispositius col·laboradors de la Unitat Docent: el Servei d’Emergències Mèdiques (SEM), Salut Pública, el Programa d’atenció domiciliària – Equip de suport (PADES), l’Atenció continuada d’urgències territorial (ACUT) i els hospitals de referència del territori: Hospital d’Igualada, Hospital de Sant Joan de Déu de Manresa i Hospital Universitari de Vic. La formació d’aquests nous especialistes inclou tant aspectes pràctics ―que es cursen en aquests centres de referència i en els centres d’atenció primària acreditats per a la docència que hi ha a Osona, el Bages i l’Anoia― com formació teòrica en eines i habilitats necessàries per al desenvolupament de la seva tasca professional.

La Unitat Docent forma, en l’actualitat, un total de 92 especialistes, disposa de vuit equips d’atenció primària acreditats per a la docència i de 53 tutors i tutores amb acreditació per a la formació d’especialistes.

Avatar photo

Quant a ICS Catalunya Central

Gerència Territorial de la Catalunya Central. Institut Català de la Salut. Departament de Salut. Generalitat de Catalunya.
Aquesta entrada s'ha publicat dins de Notícies, Notícies docència i etiquetada amb , , , , , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.