Més de 170 professionals de la Catalunya Central debatran sobre malalties infeccioses i bacteris resistents

Més de 170 professionals participaran  en la II Jornada d’Actualització en Malalties Infeccioses que se celebrarà aquest dijous, 30 de maig, a la sala d’actes de l’Hospital Sant Joan de Déu de Manresa. La iniciativa és fruit del treball conjunt que porten a terme cinc entitats sanitàries de la Catalunya Central per abordar de forma coordinada les malalties infeccioses i bacteris resistents i que són l’Institut Català de la Salut, la Fundació Althaia, la Fundació Sant Andreu Salut, la Fundació Hospital Sant Bernabé de Berga i el Centre Sanitari del Solsonès.

Els tractaments antibiòtics, les infeccions respiratòries, les resistències bacterianes, la prevenció de les infeccions, la detecció precoç de les infeccions fruit de la mobilitat i la globalització així com la infecció per VIH seran els temes centrals que es debatran en el decurs de la jornada, que comptarà amb la participació del Dr. Antoni Trilla, cap del Servei de Medicina Preventiva i Epidemiologia de l’Hospital Clínic de Barcelona, que parlarà sobre Les malalties infeccioses emergents en el segle XXI.

Les malalties infeccioses i els bacteris resistents són una problemàtica que va en augment no només a casa nostra sinó arreu del món i que són una seriosa amenaça per a la salut. Algunes malalties infeccioses no responen als antibiòtics disponibles perquè els bacteris que les han originat s’han fet resistents. En conseqüència, aquestes patologies no es poden tractar perquè els antibiòtics són ineficaços i, en d’altres, cal utilitzar antibiòtics reservats com a últim recurs i que són la darrera alternativa que hi ha disponible actualment.

La jornada va celebrar l’any 2017 la primera edició, que va tenir molt bona rebuda i per això l’organització ha decidit donar-li continuïtat.

Avatar photo

Quant a ICS Catalunya Central

Gerència Territorial de la Catalunya Central. Institut Català de la Salut. Departament de Salut. Generalitat de Catalunya.
Aquesta entrada s'ha publicat dins de Sin categoría i etiquetada amb , , , , , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.