La celebració del Dia Internacional de la Infermera al Bages reafirma el seu rol en el sistema sanitari

Donar més valor a la tasca de les infermeres i apostar pel seu lideratge per millorar la qualitat de les cures i la millora de la salut de la ciutadania. Aquesta ha estat la idea central de la celebració del Dia Internacional de la Infermera al Bages, una Jornada organitzada pel Servei d’Atenció Primària Bages-Berguedà-Solsonès de l’ICS Catalunya Central, amb la col·laboració d’Althaia, UManresa, Sant Andreu Salut i el Col·legi Oficial d’Infermeres i Infermers de Barcelona. Raquel Coma, adjunta  a la Direcció del SAP Bages-Berguedà-Solsonès, ha inaugurat la jornada amb un parlament en què ha fet palesa l’essència de la infermera, així com la necessitat de donar més reconeixement a la professió mitjançant la lluita perquè sigui més visible  en el lideratge de les organitzacions.

En el marc de la Jornada “Una veu per a liderar: la salut per a tots”, les entitats han oficialitzat la seva adhesió a la campanya internacional Nursing Now, que demana més inversió per millorar la formació i el desenvolupament professional de les infermeres i llevadores, més participació en les polítiques de salut i més professionals d’aquest àmbit en llocs de lideratge.

En aquesta línia, la conferència inaugural “Reafirmem el nostre rol”, que ha estat a càrrec de la Dra. Amèlia Guilera, infermera i  directora del Campus Docent Sant Joan de Déu de Barcelona, s’ha centrat a reivindicar el paper de les infermeres com a part indispensable del nostre sistema de salut.

També s’ha fet una taula d’experiències, amb la participació d’infermeres d’Althaia, de l’ICS Catalunya Central i de Sant Andreu Salut, en què les professionals han posat sobre la taula temes com ara el lideratge, la innovació i la recerca.

 Reconeixement professional per a un equip d’infermeria d’Althaia

En el marc de la celebració del Dia Internacional de la Infermera al Bages també s’ha fet el reconeixement de la professió, en el qual s’atorga un certificat a la infermera o equip d’infermeria que hagin resultat escollits d’entre totes les propostes presentades. El guardó ha estat per la Unitat de Coordinació de Donació d’Òrgans i Teixits, liderada per infermeres d’Althaia. Aquest reconeixement vol posar en valor la feina ben feta del personal d’infermeria que treballa i desenvolupa la seva professió en el nostre entorn. Amb aquesta distinció pública i formal es vol contribuir a la revaloració i a la projecció social i professional de les infermeres

Avatar photo

Quant a ICS Catalunya Central

Gerència Territorial de la Catalunya Central. Institut Català de la Salut. Departament de Salut. Generalitat de Catalunya.
Aquesta entrada s'ha publicat dins de Notícies i etiquetada amb , , , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.