La Unitat de Salut Internacional de l’Anoia es trasllada al CAP Vilanova del Camí

La Unitat de Salut Internacional de l’Anoia, que fins ara estava ubicada al CAP Anoia, a Igualada, es trasllada el proper dilluns, 9 d’abril, al CAP Vilanova del Camí. Aquest servei atén unes 700 persones cada any, que programen els seus viatges amb antelació i demanen consell sanitari sobre vacunes recomanades i mesures de prevenció. A la Catalunya Central, a part de la Unitat de l’Anoia, n’hi ha dues més: a Manresa i a Vic (la Unitat de Vic està autoritzada per administrar i certificar la vacuna contra la febre groga).

A les unitats de salut internacional, els professionals informen sobre les malalties més freqüents segons la destinació (com prevenir-les i reconèixer-les), tenint en compte la durada del viatge, les activitats previstes i l’estat de salut dels viatgers. La visita de salut internacional inclou els consells de salut i s’hi recomanen i administren les vacunes necessàries i es facilita medicació, si cal. Aquestes visites no formen part de la carta de serveis establerta pel CatSalut, per la qual cosa tenen un cost per als usuaris.

A Vilanova del Camí, la Unitat s’ubicarà en dues consultes dins del Centre d’Atenció Primària d’aquesta localitat. L’horari d’atenció serà els dilluns, de 15 a 20 h. Cal demanar cita prèvia, a través del 061 CatSalut Respon o dels equips d’atenció primària de l’Anoia.

Avatar photo

Quant a ICS Catalunya Central

Gerència Territorial de la Catalunya Central. Institut Català de la Salut. Departament de Salut. Generalitat de Catalunya.
Aquesta entrada s'ha publicat dins de Notícies, Salut internacional i etiquetada amb , , , , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.