L’Anoia celebra el Dia Mundial de l’Activitat Física

vilanova caminada 1La celebració del Dia Mundial de l’Activitat Física, el 6 d’abril, ha propiciat que s’organitzin diversos actes a la comarca de l’Anoia, en molts dels quals els equips d’atenció primària de l’ICS tenen un paper actiu. En el cas d’Igualada, la coordinació de les diferents iniciatives va a càrrec de sis organitzacions, entre les quals hi ha l’ICS, que col·laboren amb el nom de Grup Impulsor d’Activitats (GIA) dels Dies Mundials. Hi ha municipis que l’activitat s’ha celebrat de forma prèvia, com el cas de Vilanova del Camí, com es pot veure a la fotografia que acompanya aquesta informació. La convocatòria per aquest dilluns passat va tenir una molt bona resposta.

Igualada

A Igualada, les activitats s’han programat a partir del dilluns i fins al proper dissabte. En aquest període, en molts espais de concurrència pública, es projecten vídeos i es mostra material, de les diverses entitats que hi participen, sobre les caminades i activitats que duen a terme al llarg de l’any per promocionar l’activitat física entre la població. Aquest dijous a les quatre de la tarda, a l’aula de formació de l’Hospital d’Igualada, hi haurà la xerrada “Aprèn a cuidar-te”, a càrrec d’Anna Rica i Josep Ràmia, fisioterapeutes del Consorci Sanitari de l’Anoia. L’endemà, divendres, a les nou del matí i amb el punt de trobada a la planta soterrani del CAP Anoia, situat davant l’estació, hi haurà una caminada amb el lema “Tenim prou cura del nostre esquelet?”, que permetrà als participants aprendre a fer estiraments que els ajudaran a millorar la postura i prevenir lesions i dolors. El mateix divendres, de 10 a 12 h, al Parc de Salut, situat al Centre de Dia Montserrat, es farà una sessió d’activitat física. Finalment, dissabte a les deu del matí, a la plaça de Cal Font, s’han organitzat més activitats d’exercici físic.

Capellades

A les deu del matí, al Saló Rosa de la Societat La Lliga, es farà una projecció sobre les caminades en grup organitzades per Mou-te durant la temporada 2016-17, i es presentarà el calendari previst per a la temporada 2017-18. Hi haurà també la presentació del programa Gent activa = Gent feliç. A les onze del matí, al pati del CAP, es farà una sessió d’exercicis, estiraments i flexions, a càrrec de l’educadora social Alícia Capdevila, i una de dansa del ventre, a càrrec de Míriam Insense. Fins al divendres, s’han instal·lat al CAP bicicletes estàtiques i hi ha material informatiu sobre activitat física, que està a disposició dels usuaris.

Piera

Divendres, de dos quarts de cinc a les sis de la tarda, s’ha organitzat una caminada pel circuit Piera – Can Mas – Hostalets de Pierola – Piera. El camí és pla i accessible. La sortida serà des del Tanatori de Piera.

Santa Margarida de Montbui

Dijous, a dos quarts de deu del matí i amb sortida davant del CAP, s’ha organitzat una caminada d’una hora que finalitza amb un esmorzar saludable a Mont-aQua. A dos quarts de quatre, a la sala petita del Cinema Mont-Àgora, es farà una xerrada oberta a tothom sobre els hàbits saludables.

Avatar photo

Quant a ICS Catalunya Central

Gerència Territorial de la Catalunya Central. Institut Català de la Salut. Departament de Salut. Generalitat de Catalunya.
Aquesta entrada s'ha publicat dins de Sin categoría i etiquetada amb , , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.