L’Anoia reorganitza els punts d’atenció sanitària per optimitzar recursos i disminuir la pressió de l’Hospital d’Igualada

La coordinació entre els diferents dispositius sanitaris ha permès reordenar l’atenció a la comarca de l’Anoia, amb l’objectiu de disminuir la pressió assistencial a l’Hospital d’Igualada gràcies a una atenció primària molt resolutiva. Es redistribueixen equips i tasques per optimitzar al màxim els recursos,  s’incrementa l’atenció telefònica, l’Econsulta, l’atenció domiciliària i l’atenció a les residències de gent gran.

A efectes pràctiques, queden oberts 4 centres a la comarca 24 hores al dia: CAP Anoia, CAP Calaf, CAP Piera i CAP Santa Coloma de Queralt. El punt d’urgències de baixa complexitat que hi havia a l’Hospital es trasllada al CAP Anoia, que incorpora un espai de descans per als professionals.

D’altra banda, a partir de demà, de dilluns a divendres de 8 del matí a 8 del vespre, tots els serveis de pediatria, llevadores, odontòlegs i treball social de la zona de confinament (Igualada, Òdena, Jorba, Montbui i Vilanova) es concentren al CAP de Vilanova del Camí, per minimitzar el risc de contagi.  La resta de patologies s’atendran al CAP Anoia.

El consultori local de la Pobla de Claramunt, continuarà obert de dilluns a divendres, entre 8 del matí  i 8 del vespre.

A més, en col·laboració amb el SEM s’ha habilitat un dispositiu davant del CAP Anoia, dedicat a fer triatge, per ampliar la capacitat del centre, fent-lo més accessible –ja que està situat a peu de carrer- i ajudar a disminuir la pressió de l’Hospital, derivant cada pacient al recurs sanitari més adequat. Aquesta carpa, que no es tracta d’un hospital, ajudarà a absorbir l’increment d’activitat que es produeixi, ja sigui per l’arribada de nous casos o per la nova redistribució de centres d’atenció primària.

Avatar photo

Quant a ICS Catalunya Central

Gerència Territorial de la Catalunya Central. Institut Català de la Salut. Departament de Salut. Generalitat de Catalunya.
Aquesta entrada s'ha publicat dins de Notícies i etiquetada amb , , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.