L’Atenció Primària i a la Comunitat de Catalunya Central dona la benvinguda als fisioterapeutes

L’Atenció Primària i a la Comunitat de la Catalunya Central ja compta amb la incorporació dels 23 fisioterapeutes comunitaris, a qui aquest dimarts 27 de juny s’ha donat la benvinguda des de la institució del territori.

La sessió de benvinguda ha anat a càrrec de la gerent, Núria Prat, i tots els membres del comitè de direcció, que han pogut explicar als professionals les tasques que es realitzen des de cada àrea així com respondre els seus dubtes.

Pel que fa a les funcions dels fisioterapeutes, la seva incorporació pretén donar resposta a algunes de les patologies més freqüents del sistema de salut, com són els dolors vertebrals (lumbàlgies i dolors cervicals); també el mal de genoll o de maluc crònic; el dolor d’espatlla; o altres patologies articulars cròniques.

Una bona atenció i un bon suport dels fisioterapeutes, des de l’atenció primària, pot estalviar molt patiment als pacients i alleugerir molta pressió assistencial sobre la resta de professionals dels CAP.

Entre les activitats que desenvoluparan hi ha activitats per promoure i millorar l’autonomia de la població, així com per prevenir la discapacitat, tractant afeccions musculoesquelètiques cròniques de baixa complexitat.

Nous rols que se sumen als professionals que hi ha als equips

Fisioterapeutes, higienistes, nutricionistes i referents de benestar emocional són nous rols desplegats als equips d’atenció primària de la Catalunya Central.

Les seves funcions dins els equips d’atenció primària són complementàries als rols existents amb professionals de medicina, infermeria, suport administratiu i també treballadors socials i llevadores.

Aquest desplegament permet que cada perfil professional pugui desenvolupar la seva feina pensant en el que necessita cada usuari: ja sigui en l’acompanyament al sistema de salut públic, l’assistència i cada cop més la prevenció de la malaltia i la promoció de la salut.

Avatar photo

Quant a ICS Catalunya Central

Gerència Territorial de la Catalunya Central. Institut Català de la Salut. Departament de Salut. Generalitat de Catalunya.
Aquesta entrada ha esta publicada en Activitats, Notícies. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.