Les llevadores de l’ICS a la Catalunya Central es formen a Osona en la preparació al part dins l’aigua mitjançant el mètode AIPAP

Es tracta d’una formació que té l’objectiu de formar les professionals recentment incorporades als equips de les tècniques més actuals de preparació al part.

Les professionals de l’Atenció a la Salut Sexual i Reproductiva (ASSIR) d’Osona, el Lluçanès, l’Anoia i el Bages, el Berguedà i Moianès de l’ICS a la Catalunya Central es formen per preparar les dones embarassades amb exercicis dins l’aigua a través de l’AIPAP, el mètode de condicionament general i pelvià a l’aigua.

L’objectiu de la formació, impulsada per l’ASSIR Osona i que ha comptat amb una trentena d’assistents provinents de tot el territori, és formar les llevadores amb les tècniques més actuals de preparació al part i, alhora, desenvolupar un nou sistema de preparació al part a l’aigua. Es tracta d’una formació dirigida a les llevadores que s’han incorporat recentment als equips, ja que la preparació al part dins l’aigua ja es va oferint des de fa 10 anys. Durant aquest temps, aquestes sessions per a embarassades s’han fet en diverses piscines dels principals municipis, com Vic, Manlleu, Igualada o ara a Torelló i, atesa l’alta demanda, a Osona es preveu, en els propers mesos, oferir-ne més.

La formació, que ha tingut lloc al CAP Osona i a la piscina municipal de Manlleu, ha inclòs sessions presencials i virtuals, i temàtiques pràctiques i teòriques sobre els fonaments de l’exercici físic en l’embaràs, la biomecànica de la pelvis i els exercicis dins l’aigua del mètode AIPAP.

La realització d’exercicis a l’aigua redueix el risc de lesions en les dones embarassades i facilita la realització d’exercici físic. A més, dins l’aigua també es redueix tant la morbiditat de l’embarassada com la taxa de cesàries i de parts distòcics.

Es tracta d’una formació impulsada des de la Unitat de Formació i l’ASSIR Osona de l’Atenció Primària i a la Comunitat de la Catalunya Central.

Atesa l’alta demanda, a partir de setembre, a Osona s’oferirà preparació al part a l’aigua en més piscines.

Avatar photo

Quant a ICS Catalunya Central

Gerència Territorial de la Catalunya Central. Institut Català de la Salut. Departament de Salut. Generalitat de Catalunya.
Aquesta entrada ha esta publicada en Activitats, Notícies, Salut sexual i reproductiva. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.