L’ICS Catalunya Central consolida 191 llocs de treball i incrementa la plantilla fins a gairebé dues mil persones

Els equips d’atenció primària de l’ICS a la Catalunya Central han consolidat 191 llocs de treball des del gener de 2021 fins al març de 2022. Aquest reforç de personal forma part del Pla d’enfortiment per millorar el servei sanitari d’atenció a la ciutadania.

Per atraure nous professionals al territori, l’ICS estrena demà, en el marc del Dia Mundial de l’Atenció Primària, el cicle de conferències #ICSTalks adreçat a residents de medicina familiar i comunitària. La primera xerrada anirà a càrrec del metge de família de l’EAP de Santa Eugènia de Berga (Osona) Albert Planes.

L’ICS Catalunya Central celebra enguany el Dia Mundial de l’Atenció Primària havent consolidat 191 llocs de treballs, entre gener de 2021 i març de 2022, de diferents rols professionals: 13 de medicina de família, 5 d’odontologia, 72 d’infermeria, 14 llevadores, 20 d’auxiliar d’infermeria, 57 d’atenció a la ciutadania i 10 de treball social.

En aquests moments, la plantilla total és de 1.937 persones, de les quals 1.570 són dones, que donen servei en els trenta-tres equips d’atenció primària del Bages, Berguedà, Moianès, Osona i Anoia. En dos anys la plantilla ha augmentat en 294 persones. La gerent de l’ICS a la Catalunya Central, Anna Forcada, destaca que “l’enfortiment de l’atenció primària és un element estratègic de l’ICS i l’aplantillament de 191 persones és una bona notícia per continuar millorant les condicions laborals dels professionals i l’atenció a la ciutadania”.

Cicle de xerrades ICSTalks

Amb motiu del Dia Mundial de l’Atenció Primària, demà s’estrena el cicle de xerrades ICSTalks amb la participació d’Albert Planes, metge de família de l’EAP Santa Eugènia de Berga, expresident de la CAMFIC i de la SemFYC, i director de la revista científica AMFsemFYCLa primera conferència abordarà l’essència de la medicina i de la infermeria de família i comunitària, tindrà lloc de 18 h a 19 h a la sala d’actes del Centre Corporatiu de l’ICS, i es retransmetrà en directe a través del canal de l’ICS de YouTube.

L’objectiu del cicle és que siguin sessions que motivin les i els residents, que fomentin el significat de ser professionals de l’atenció primària i que impulsin el sentiment de pertinença. Entre els temes que s’abordaran al llarg de les diferents sessions destaquen els valors essencials de l’atenció primària, la importància dels determinants socials de la salut i el seu efecte sobre la població a la qual atenem, el sobrediagnòstic i el sobretractament, l’ètica, la recerca i la innovació, l’entorn rural, el vessant internacional de l’atenció primària, la gestió del temps i el benestar emocional, entre d’altres.

Avatar photo

Quant a ICS Catalunya Central

Gerència Territorial de la Catalunya Central. Institut Català de la Salut. Departament de Salut. Generalitat de Catalunya.
Aquesta entrada ha esta publicada en Activitats, Notícies. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.