L’ICS promou una marató de vacunació contra la grip destinada a tots els professionals, que es farà demà dimecres

Per primera vegada, l’Institut Català de la Salut (ICS) impulsa la Jornada V de Vacuna’t, una campanya de vacunació concentrada en un únic dia i dirigida a tots els professionals d’hospitals, atenció primària i salut penitenciària, que es farà demà dimecres. Els centres d’atenció primària de la Catalunya Central han habilitat horaris especials de vacunació a cada centre.

Per afavorir la participació al “V de vacuna’t”, els professionals poden compartir la seva experiència a través de les xarxes socials amb l’etiqueta #vdevacunat. L’objectiu és que les instantànies mostrin com estan vivint la jornada. La fotografia més original d’equip rebrà 10 bitllets per anar a la Vall de Núria. També se sortejarà un cap de setmana a l’Hotel Vall de Núria, en règim de mitja pensió, entre les persones participants. Tots dos premis han estat cedits gratuïtament per Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya. La campanya s’ha traslladat als professionals a través dels diferents canals interns de comunicació (intranets, butlletins, correu electrònic, xarxes socials, cartells als centres… etc).

Experiències similars amb èxit i noves propostes per enguany

Anteriorment ja s’havien fet experiències similars a centres ICS de la Catalunya Central i de Barcelona. L’èxit d’aquestes iniciatives ha fet que la institució hagi apostat per concentrar en una sola jornada accions encaminades per augmentar la vacunació entre els professionals, en la línia de la campanya promoguda del Departament de Salut.

Centres i serveis d’arreu del territori s’han organitzat per fer accions específiques aquest dimecres. Les accions són diverses i tenen en compte les particularitats de cada territori. Estudis científics demostren que la visualització de la vacunació dels professionals, a través d’accions concretes i material identificatiu, incrementa l’índex de vacunació entre el personal sanitari i, de retruc, també entre la ciutadania.

Els centres d’atenció primària de la Catalunya Central han habilitat horaris especials de vacunació a cada centre.

Avatar photo

Quant a ICS Catalunya Central

Gerència Territorial de la Catalunya Central. Institut Català de la Salut. Departament de Salut. Generalitat de Catalunya.
Aquesta entrada s'ha publicat dins de Notícies i etiquetada amb , , , , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.