Medicaments i lactància

Aquesta setmana és la Setmana mundial de la lactància i des del nostre blog de farmàcia hem volgut fer un apunt sobre la presa de medicaments en aquesta etapa.

El més important és saber que la presa d’un medicament durant l’època de lactància podria afectar el nostre fill, ja que des de la llet materna podem passar aquest fàrmac a l’organisme del nostre nadó.

No tots els medicaments són nocius per al nadó ni tots afecten de la mateixa manera. Per tant, davant de la situació d’haver de prendre qualsevol medicament, la millor opció és consultar-ho amb la llevadora, el pediatra o el metge de família. En el cas que sigui un tractament indicat per un professional sanitari, cal recordar sempre que estem en aquesta època d’alletament i preguntar si hi ha alguna incompatibilitat. En el cas de prendre medicació pel nostre compte, consultar sempre i sense excepció amb els professionals abans de fer-ho.

Un recurs molt útil per poder consultar si podem o no prendre algun fàrmac durant aquesta època és la pàgina web www.e-lactancia.org. No obstant això, aquesta informació sempre ha de ser recolzada pel vostre metge, pediatra o llevadora.

La setmana que ve t’explicarem:  Els efectes adversos dels medicaments.

Avatar photo

Quant a ICS Catalunya Central

Gerència Territorial de la Catalunya Central. Institut Català de la Salut. Departament de Salut. Generalitat de Catalunya.
Aquesta entrada s'ha publicat dins de Notícies i etiquetada amb , , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.