El CAP Santa Margarida de Montbui fa formació sanitària al col·lectiu magrebí

El CAP Santa Margarida de Montbui ―de l’ICS Catalunya Central―, amb la col·laboració del Consell Comarcal de l’Anoia i la implicació d’una infermera de l’equip d’origen magrebí, ha dut a terme per primera vegada un programa de formació adreçat especialment al col·lectiu magrebí que està en procés d’integració al municipi. L’objectiu ha estat fer arribar informació sanitària i consells saludables a aquest col·lectiu, però també fomentar l’atenció des de la interculturalitat al Centre de Santa Margarida de Montbui, donant formació i informació als professionals sanitaris.

Una quinzena de dones magrebines han participat en les diferents sessions formatives, que s’han allargat durant sis mesos i en les quals s’han tractat diferents temes, escollits per les usuàries mateixes: acollida al CAP i presentació de la carta de serveis, diabetis, activitat física, ramadà saludable, hipertensió, colesterol, primers auxilis… Les participants, a més, han aprofundit en els coneixements adquirits, durant el curs de català posterior a la formació, organitzat pel Consell Comarcal. Al final del programa, a més, s’ha impartit una sessió específica als professionals del Centre d’Atenció Primària Santa Margarida de Montbui per promoure una òptima atenció a la ciutadania des de la interculturalitat.

El fet de poder comptar amb una infermera que comparteix l’idioma i la cultura de les usuàries ha facilitat poder donar aquesta informació i apropar el CAP al col·lectiu magrebí.

Avatar photo

Quant a ICS Catalunya Central

Gerència Territorial de la Catalunya Central. Institut Català de la Salut. Departament de Salut. Generalitat de Catalunya.
Aquesta entrada s'ha publicat dins de Notícies i etiquetada amb , , , , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.