Què en saps dels medicaments genèrics?

Els medicaments genèrics són aquells fàrmacs que tenen el mateix component actiu i produeixen el mateix efecte en el nostre organisme que un altre medicament que ja estava comercialitzat. Això vol dir que aquests medicaments són equivalents i es poden fer servir indistintament sense que això comporti efectes diferents.

Com sabem que fan el mateix efecte que el fàrmac de referència? Tots els medicaments genèrics estan obligats a fer uns estudis concrets per comprovar que fan les mateixes accions en el nostre organisme que el fàrmac de referència. Si en aquests estudis no es pot demostrar això, no es comercialitzen com a genèrics.

I si són iguals, per què els genèrics són més barats? No per ser més econòmics vol dir que siguin pitjors. El seu preu inferior es deu al fet que tots els estudis i investigació que cal fer per comercialitzar un nou fàrmac ja està fet pel fàrmac de referència i no cal repetir-los, per això el cost de comercialitzar un genèric no és tan elevat com el d’un fàrmac innovador.

Per tant, els medicaments genèrics són igual d’eficaços i segurs que els de referència i un canvi entre ells no suposa cap risc ni canvi en els efectes del tractament.

La setmana que ve t’explicarem: Medicaments i lactància

Avatar photo

Quant a ICS Catalunya Central

Gerència Territorial de la Catalunya Central. Institut Català de la Salut. Departament de Salut. Generalitat de Catalunya.
Aquesta entrada s'ha publicat dins de Notícies i etiquetada amb , , , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.