Plantes medicinals i productes d’herboristeria

Alguna vegada o de forma habitual prens infusions o preparats a base de plantes medicinals? Tant si és així com si no, has de saber algunes coses importants a tenir en compte.

 

En moltes ocasions les plantes medicinals que podem adquirir a través d’herboristeries poden interaccionar amb altres medicaments que estem prenent i fer que, o bé augmenti l’efecte d’aquests fàrmacs, fent més evidents els seus efectes adversos, o bé disminuint l’efecte i fent que el fàrmac no arribi a fer bé la seva acció.

Per això és molt important que si tens la intenció de consumir aquests productes, primer ho consultis amb el teu metge, d’aquesta manera es podrà comprovar amb antelació si existeix alguna incompatibilitat entre els medicaments que prens i les plantes medicinals. Si en el teu cas portes prenent durant molt de temps alguna d’aquestes plantes però mai li havies comentat al metge, sempre som a temps d’informar-lo per poder tenir un millor control.

En el cas de les infusions que trobem habitualment en els supermercats, normalment no solen ser de les que produeixin més interaccions, però és cert que cada vegada trobem una oferta més àmplia d’herbes per a diferents indicacions. Així que, si en consumim alguna de forma molt habitual, no està de més informar el metge.

La setmana que ve t’explicarem: Què en saps dels medicaments genèrics?

Avatar photo

Quant a ICS Catalunya Central

Gerència Territorial de la Catalunya Central. Institut Català de la Salut. Departament de Salut. Generalitat de Catalunya.
Aquesta entrada s'ha publicat dins de Notícies i etiquetada amb , , , , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.