Més d’un centenar d’assistents a la presentació dels treballs de recerca dels especialistes residents de l’ICS a la Catalunya Central

Uns 110 professionals han assistit a la VIII Jornada de Recerca i Docència de l’ICS Catalunya Central, que s’ha celebrat aquest divendres al Museu del Ter de Manlleu. L’elevada participació demostra l’interès per conèixer els treballs de recerca que han presentat 34 professionals de medicina de família, infermeria familiar i comunitària i llevadores, que acaben el seu període de formació com a residents a l’ICS Catalunya Central.

S’hi han presentat nou projectes d’atenció familiar i comunitària sobre diferents àmbits, com ara les voluntats anticipades, el tractament de l’acne, l’ús d’Internet com a font d’informació de salut en pacients, l’apnea del son o els centres de dia. Residents de l’Àrea d’Obstetrícia i Ginecologia hi han exposat un treball sobre la implantació d’un programa de formació en salut sexual per a adolescents.

La jornada ha inclòs també l’explicació d’onze experiències d’especialistes que han fet una estada formativa en centres sanitaris de fora de Catalunya, com són Madrid, València, Granada, Costa Rica i Xile, entre d’altres.

En l’acte inaugural han intervingut Àlex Garrido, alcalde de Manlleu; Núria Puig, gerent de la regió sanitària de la Catalunya Central del CatSalut; Anna Aran, gerent de l’ICS a la Catalunya Central, i Rafa Cuenca, regidor de Benestar Social de Manlleu.

En els parlaments han destacat la importància de la recerca i investigació en l’atenció primària i han felicitat els professionals de medicina que han completat el seu període de formació com a residents. Han clos la jornada els responsables docents de l’ICS a la Catalunya Central, que han esperonat els residents que acaben el període de formació a continuar amb la recerca i els han felicitat per la nova etapa que iniciaran.

Aquest esdeveniment és una gran oportunitat perquè els futurs especialistes puguin donar a conèixer les seves investigacions i, alhora, per crear un espai de comunicación i intercanvi d’experiències.

La Jornada ha finalitzat amb el tradicional dinar de comiat de la promoció d’especialistes que acaben els estudis aquest any a l’ICS Catalunya Central: 20 especialistes de medicina, 5 d’infermeria i 8 llevadores.

Avatar photo

Quant a ICS Catalunya Central

Gerència Territorial de la Catalunya Central. Institut Català de la Salut. Departament de Salut. Generalitat de Catalunya.
Aquesta entrada s'ha publicat dins de Notícies, Notícies de recerca i innovació, Notícies docència i etiquetada amb , , , , , , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.