Neix la Unitat de Lactància especialitzada a l’Anoia

La consulta està formada per llevadores de l’Institut Català de la Salut i professionals del Consorci Sanitari de l’AnoiaL’Equip de Llevadores de l’Atenció a la Salut Sexual i Reproductiva (ASSIR) Anoia de l’Institut Català de la Salut (ICS) a la Catalunya Central, juntament amb professionals de la pediatria i l’odontologia del Consorci Sanitari de l’Anoia, ha creat una unitat de lactància especialitzada per atendre els casos amb una lactància més dificultosa.

Aquesta consulta està ubicada al CAP Igualada Nord (del Consorci Sanitari de l’Anoia) i dona atenció a totes aquelles mares lactants de l’Anoia que requereixen un suport més específic. Hi participen professionals del servei de Pediatria del Consorci Sanitari de l’Anoia, llevadores expertes en lactància materna i acreditades (International Board Certified Lactation Consultant) de l’ASSIR Anoia de l’Institut Català de la Salut (ICS) i del servei d’Odontopediatria del CAP Igualada Nord, en coordinació amb professionals de la pediatria dels centres d’atenció primària de l’Anoia de l’ICS.

La visita és presencial i, per concertar-la, es coordinarà des del servei de Pediatria, Odontologia o de la consulta de Llevadoria del CAP de referència.

La lactància materna és l’aliment òptim del nounat i un aliment complementari ideal en els primers anys de vida. També és conegut que, més enllà d’aportar els nutrients necessaris, transmet defenses de la mare al nadó, que serveixen per prevenir malalties en la infància i en la vida adulta.

És un procés fisiològic que pot generar molts dubtes. Cada lactància és única i cada persona la pot viure des de les seves pròpies expectatives, el suport rebut i les dificultats. Hi poden haver infants que tenen alguna patologia, nadons prematurs, bessons… que sovint comporten lactàncies més complexes. El que és comú a tots els casos és la necessitat de solucionar el problema ràpidament, per afavorir el bon establiment de la lactància i la possibilitat de continuar amb l’alletament matern fins que la mare ho desitgi.

Avatar photo

Quant a ICS Catalunya Central

Gerència Territorial de la Catalunya Central. Institut Català de la Salut. Departament de Salut. Generalitat de Catalunya.
Aquesta entrada ha esta publicada en Activitats, Notícies, Salut sexual i reproductiva. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.