Nutricionistes d’atenció primària de Manresa ensenyaran als usuaris de la Fundació del Convent de Santa Clara a elaborar menús saludables

Amb l’objectiu d’ensenyar a elaborar menús saludables a baix cost, les nutricionistes Naila Guillén, de l’ICS Catalunya Central, i Alba Ribalta, de la Fundació Althaia, impartiran dos tallers per a persones usuàries de la Fundació del Convent de Santa Clara de Manresa.

Els tallers tindran lloc aquest mes de gener al local de la Plataforma dels Aliments de Manresa (ctra. de Vic, 162). El primer es farà dilluns vinent, 16 de gener, i consistirà en una formació teòrica sobre alimentació saludable i consum de sucre, aprofitament alimentari, trucs i estratègies per fer una compra econòmica i saludable, i per aprendre a combinar els aliments i realitzar un menú setmanal a baix cost.

La segona sessió, que serà pràctica, es farà el 23 de gener i tindrà com a objectiu mostrar receptes de plats saludables fets a partir de la caixa de menjar bàsic que proporciona el Banc d’Aliments a les persones en situació de vulnerabilitat que atén la Fundació. Les receptes seran fàcils i econòmiques (s’hi explicarà, per exemple, com cuinar al microones o com aprofitar coccions diverses quan es cuina al forn).

Aquesta iniciativa té com a finalitat millorar l’aprofitament dels aliments bàsics de què disposen els usuaris de la Fundació, facilitar-los nocions de cuina, reduir el consum de sucres i lluitar contra situacions com el colesterol elevat i l’excés de pes, entre d’altres.

Nous perfils professionals a l’atenció primària

A instàncies del Departament de Salut, els equips d’atenció primària han incorporat el darrer any la figura dels dietistes-nutricionistes, l’objectiu dels quals és promoure activitats per potenciar els hàbits i actituds de vida saludables, els canvis de conductes relacionades amb els factors de risc i el foment d’una alimentació equilibrada al llarg de les diferents etapes de la vida, de manera individual, familiar i comunitària.

Avatar photo

Quant a ICS Catalunya Central

Gerència Territorial de la Catalunya Central. Institut Català de la Salut. Departament de Salut. Generalitat de Catalunya.
Aquesta entrada ha esta publicada en Activitats, Alimentació, Notícies, Salut comunitària. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.