Berga impulsa l’Escola de Salut per promoure el benestar de la població

L’Escola de Salut de Berga és una iniciativa creada per l’Equip d’Atenció Primària (EAP) Berga Centre, de l’Institut Català de la Salut de la Catalunya Central, amb la col·laboració del Casal Cívic i Comunitari i les àrees de Drets Socials, Societat Inclusiva i Gent Gran Activa de l’Ajuntament de Berga. Les conferències es portaran a terme entre els mesos de gener i juny, al Casal Cívic i Comunitari de Berga (plaça de Sant Joan, s/n).

L’objectiu del projecte és millorar la salut i el benestar de les persones a través de la programació de sis sessions informatives per tractar diferents temàtiques d’interès com per exemple la salut emocional, l’alimentació i els hàbits saludables, les relacions socials o els drets socials, entre d’altres.

Drets socials, benestar i alimentació

La programació d’activitats és gratuïta i inclou sis sessions dividides en tres eixos temàtics: drets socials, salut emocional i nutrició. En concret, es tractarà la llei de la dependència i els serveis que s’ofereixen; què és el document de voluntats anticipades; quines eines i estratègies podem aplicar per cuidar-nos emocionalment; la importància de sentir-se bé i millorar l’autoestima; com aprendre a preparar un menú equilibrat fàcilment o com elaborar receptes refrescants, hidratants, sanes i ràpides.

Les conferències comptaran amb la participació d’Aitor Cañadas, referent de benestar emocional comunitari de l’EAP Berga Centre; Mar Gargallo, dietista nutricionista de l’EAP Berga Centre; Maria Sifre, treballadora social de l’àrea de Drets Socials de l’Ajuntament de Berga; i l’equip d’informació sobre el dret a morir dignament.

Sessions mensuals

Les xerrades es faran els dies 24 de gener, 22 de febrer, 22 de març, 19 d’abril, 24 de maig i 14 de juny. Totes les sessions es duran a terme a la sala d’actes del Casal Cívic i Comunitari de Berga, a les 17 h. Per assistir a les conferències l’accés serà lliure i no caldrà inscriure’s prèviament.

Avatar photo

Quant a ICS Catalunya Central

Gerència Territorial de la Catalunya Central. Institut Català de la Salut. Departament de Salut. Generalitat de Catalunya.
Aquesta entrada ha esta publicada en Activitats, Notícies, Salut comunitària. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.