Osona contra el Càncer i Casa Tarradellas donen un ecògraf a l’ASSIR de la comarca

L’ecògraf s’instal·la a la unitat d’Atenció a la Salut Sexual i Reproductiva d’Osona (ASSIR) amb l’objectiu de dotar el servei de més recursos per a la detecció de càncers ginecològics.

L’ASSIR Osona de l’Institut Català de la Salut (ICS) ha rebut la donació d’un ecògraf per millorar la prevenció i detecció dels càncers ginecològics. La iniciativa de la donació ha estat de l’associació Osona contra el Càncer, que ha rebut el suport econòmic de Casa Tarradellas. L’aparell, pressupostat en 33.000 euros, s’ha instal·lat a les dependències de l’ASSIR al CAP Osona.

La voluntat de l’entitat de lluita contra el càncer era fer la cessió d’aquest aparell el 2020, però la pandèmia va obligar a posposar-la fins ara. La donació s’ha formalitzat el 7 de juliol, a les 11 del matí, a les instal·lacions de l’ASSIR en un acte que ha comptat amb l’assistència del doctor Josep Grau i la llevadora Judit Tarrés,  coordinadors de l’ASSIR Osona; d’Anna Moreta, directora del SAP Osona; de Montserrat Freixer, presidenta d’Osona contra el Càncer, i de Miquelina Saborit, representant de Casa Tarradellas.

L’ecògraf permetrà millorar el diagnòstic del càncer d’ovari i del d’endometri, els quals tenen una taxa de mortalitat alta. La combinació dels marcadors tumorals i la millora en la qualitat de la imatge ecogràfica fan possible diagnosticar les malalties de forma més precoç. En el cas del càncer d’endometri, la qualitat de l’aparell ajuda a diferenciar els processos benignes dels malignes.

Avatar photo

Quant a ICS Catalunya Central

Gerència Territorial de la Catalunya Central. Institut Català de la Salut. Departament de Salut. Generalitat de Catalunya.
Aquesta entrada ha esta publicada en Notícies, Salut sexual i reproductiva. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.