Premi de Recerca de la CAMFiC per a un treball fet per residents de medicina a Manresa

La I Jornada de Recerca de Residents premia el treball de tres metgesses residents de l’ICS a la Catalunya Central.

El treball de les residents de medicina familiar i comunitària a l’Equip d’Atenció Primària Plaça Catalunya de Manresa ha rebut el premi ex-aequo en la I Jornada de Recerca de Residents de la Societat Catalana de Medicina Familiar i Comunitària (CAMFiC).

L’estudi, impulsat per Mireia Vicente, Aitana Núñez i Carla Ascanio, es titula “Perfil clínic i etiologia dels pacients derivats a la Unitat de Diagnòstic Ràpid per pèrdua de pes involuntària i aïllada i validació d’un model predictiu de malignitat” i va quedar entre els 5 finalistes, seleccionats pel Comitè Científic, de la primera edició de la Jornada organitzada per les Unitats Docents d’Atenció Familiar i Comunitària de Catalunya, l’Institut d’Investigació en Atenció Primària (IDIAP) Jordi Gol i la CAMFiC.

El treball va obtenir el segon premi, valorat en 300 euros en productes de la CAMFiC, un reconeixement que va compartir amb un altre treball. Aquest guardó és “una molt bona notícia per a la Unitat Docent i un motiu de satisfacció per a tots els residents i tutors, tècnics de salut i investigadors del nostre territori”, declara el cap d’Estudis de l’ICS a la Catalunya Central, Joan Deniel.

El treball premiat: sobre la pèrdua de pes

L’objectiu del treball és desenvolupar i validar un model predictiu de malignitat basat en paràmetres demogràfics, clínics i analítics dels pacients que consulten el seu metge o metgessa de capçalera sobre la pèrdua de pes involuntària i aïllada (PPIA). Els antecedents del treball eren que la pèrdua de pes suposa un motiu de consulta freqüent a l’atenció primària amb alta morbimortalitat. Tot i que existeixen nombrosos estudis que fan referència a la pèrdua de pes associada a un símptoma específic, hi ha poca evidència de la PPIA.

Avatar photo

Quant a ICS Catalunya Central

Gerència Territorial de la Catalunya Central. Institut Català de la Salut. Departament de Salut. Generalitat de Catalunya.
Aquesta entrada ha esta publicada en Formació, Notícies, Unitat docent. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.