Premi E-nnova Health per a l’ICS Catalunya Central pel projecte d’intel·ligència artificial per a pacients amb COVID persistent

Diario Médico i Correo Farmacéutico, els dos mitjans líders del sector sanitari, premien el projecte de recerca impulsat per l’ICS Catalunya Central, Adhera Health, l’Hospital Universitari Virgen de la Macarena i la Universitat de Sevilla.

La primera edició dels premis E-nnova Health ha distingit el projecte de recerca desenvolupat amb la participació de la Unitat de Recerca i Innovació de l‘ICS Catalunya Central que consisteix en donar suport personalitzat a persones afectades amb la simptomatologia de la COVID-19 persistent. El treball és impulsat per l’empresa americana Adhera Health, l’ICS Catalunya Central, l’Hospital Universitari Virgen de Macarena de Sevilla i la Universitat de Sevilla.

El cap de la Unitat de Recerca, Josep Vidal, va recollir ahir al vespre el guardó a la gala de premis celebrada al teatre Platea, de Madrid, durant la qual es van distingir 68 iniciatives que han contribuït a la transformació digital del sector sanitari. Vidal ha dit que “estem molt agraïts que s’hagi reconegut el nostre projecte. Aquest premi ens impulsa a continuar fent recerca des de l’atenció primària”.

El projecte de recerca permet monitorar pacients amb COVID-19 persistent a través de la informació subministrada per braçalets intel·ligents (wearables) i qüestionaris que els pacients proporcionen telemàticament sobre el seu estat de salut. El giny també dona suport emocional i conductual als pacients, per tal que puguin adquirir pràctiques que els portin a tenir un estil de vida més saludable.

Avatar photo

Quant a ICS Catalunya Central

Gerència Territorial de la Catalunya Central. Institut Català de la Salut. Departament de Salut. Generalitat de Catalunya.
Aquesta entrada ha esta publicada en Notícies, Notícies de recerca i innovació, Notícies recerca, Recerca. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.