Primer dia de vaga als centres sanitaris de l’Institut Català de la Salut sense incidències destacables

El primer dia de vaga convocat per diversos sindicats als centres sanitaris catalans s’ha desenvolupat sense incidències destacables. Els serveis mínims han garantit en tot moment l’atenció als dispositius urgents, que en el cas de l’atenció primària s’ofereix als centres d’urgències d’atenció primària (CUAP) i als punts d’atenció continuada (PAC). També ha funcionat amb normalitat el servei del Programa d’atenció domiciliària i equips de suport (PADES). La central de trucades de l’atenció primària de l’Institut Català de la Salut (ICS) ha tingut la mateixa activitat que un dia normal.

A la Catalunya Central, el seguiment de la vaga ha estat d’un 47,9% del personal mèdic i un 5,8% de la resta de la plantilla.

Les negociacions per assolir un acord que desconvoqui l’aturada segueixen obertes. Des de les quatre de la tarda, s’està celebrant una reunió a la seu del Departament de Treball entre les parts implicades.

El director gerent de l’ICS, Josep Maria Argimon, ha explicat avui algunes de les accions que es posen en marxa per afrontar els reptes de l’atenció primària. Entre la quarantena de mesures previstes, Argimon ha destacat la incorporació de 201 metges i metgesses de família per cobrir les necessitats actuals de plantilla i poder assolir l’objectiu d’un temps mig de visita de 12 minuts en una jornada diària d’assistència de 5 hores i 6 minuts.

Actualment, la institució té el pressupost necessari per poder-los contractar, però ara no hi ha aquest nombre de professionals a la borsa de treball de l’ICS. Per aquest motiu, i fins que no es trobin nous professionals, l’ICS proposarà que aquells professionals que ho vulguin podran augmentar el nombre de pacients que tingui assignats a canvi d’un increment de salari proporcional a aquest augment.

D’altra banda, l’organització també està posant en marxa altres mesures com la possibilitat de contractar professionals extracomunitaris que hagin fet la residència a Catalunya –una mesura aprovada la setmana passada pel Govern– i l’oferiment de la continuïtat laboral a professionals més grans de 65 anys, amb uns horaris i unes condicions adaptades.

Avatar photo

Quant a ICS Catalunya Central

Gerència Territorial de la Catalunya Central. Institut Català de la Salut. Departament de Salut. Generalitat de Catalunya.
Aquesta entrada s'ha publicat dins de Notícies i etiquetada amb , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.