Professionals del SAP Bages-Berguedà i Osona assisteixen al XIV Simposi Nacional sobre úlceres per pressió i ferides cròniques

El 24, 25 i 26 de maig es va celebrar a Burgos el XIV Simposi Nacional sobre Úlceres per Pressió i Ferides Cròniques organitzat per la GNEAUPP (Grup Nacional per l’Estudi i Assessorament en Úlceres per Pressió i Ferides Cròniques).

S’hi van desplaçar professionals d’infermeria i residents d’Infermeria Familiar i Comunitària del territori, que van assistir a tallers, taules de debat i conferències sobre l’abordatge de les Ferides.

Alguns dels temes abordats durant els dies de congrés són la prevenció de lesions, els tractaments etiològics de les ferides, tractaments avançats com els microempelts, infecció de les ferides, lesions neoplàsiques, elecció de cura local, intel·ligència artificial en ferides, etc. Per altra banda, es van presentar els nous Documents de la GNEAUPP que ja estan publicats a la seva pàgina web.

La infermera de l’EAP Santa Eugènia de Berga i presidenta de Subcomissió d’Infermeria, Emi Camprubi, ha participat en la redacció del document “Heridas en Atención Primaria”, una de les novetats del congrés.

Les professionals que van assistir-hi van presentar 2 comunicacions orals i 3 pósters: “Dehiscència d’hèrnia umbilical”, “Epitelització en 30 dies amb cura etiològica” i “Inici de la implementació d’un nou model de gestió de les ferides en un territori de la Catalunya Central: Bages-Berguedà-Moianès”. Durant l’acte de clausura, es van entregar els premis a la millor comunicació, millor pòster i millor producte.

Emi Mateo, nomenada Membre Consultiu de la GNEAUPP

La infermera de l’EAP Súria, Emi Mateo, Referent de Ferides de l’ABS Súria i Membre de la Comissió de ferides Bages Berguedà Moianès va rebre el passat 26 de maig a Burgos un doble reconeixement a la seva carrera i dedicació en el món de les úlceres i les ferides cròniques.

Va ser nomenada Membre Consultiu de la GNEAUPP (Grupo Nacional para el Estudio y Asesoramiento en Úlceras por Presion y Heridas Crónicas), i se li va atorgar el Certificat d’Experta en la Cura de les úlceres per pressió i les ferides cròniques, nivell III, el màxim reconeixement dins d’aquest rang.

Avatar photo

Quant a ICS Catalunya Central

Gerència Territorial de la Catalunya Central. Institut Català de la Salut. Departament de Salut. Generalitat de Catalunya.
Aquesta entrada ha esta publicada en Notícies, Notícies docència, Unitat docent. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.