Professionals d’atenció primària de Sant Vicenç, El Pont i Castellgalí consciencien la població sobre la importància de controlar la pressió arterial

Els centres de Sant Vicenç de Castellet, El Pont de Vilomara i Rocafort, i Castellgalí –de l’ICS Catalunya Central- han dut a terme diverses activitats, coincidint amb la Setmana del Cor, per conscienciar la població sobre la importància de controlar la tensió arterial i han donat consells sobre estils de vida saludables, que afavoreixen la disminució de la pressió: activitat física, reducció de pes, dieta baixa en sal, etc. També han informat les persones usuàries, de les malalties que es poden desencadenar si es pateix hipertensió.

Els centres de les tres poblacions han exposat cartells informatius i han projectat vídeos a les sales d’espera sobre els beneficis de fer activitat física i incorporar estils de vida saludables. A més, s’ha col·locat una màquina per prendre’s la tensió a cadascun dels centres, amb l’objectiu de motivar els usuaris a familiaritzar-se amb aquest instrument i per tal que comprovin que no presenta cap dificultat controlar-se la pressió a casa. Al costat de la màquina, dins una urna precintada que en garantia la confidencialitat, els usuaris han pogut dipositar els resultats de la presa, amb opció d’incloure-hi les dades personals per tal d’incorporar-los a la seva història clínica.

Una seixantena de persones s’han pres la tensió arterial amb aquest sistema, de les quals quaranta presentaven xifres normals i una vintena, una pressió arterial més elevada dels índexs aconsellables.

Avatar photo

Quant a ICS Catalunya Central

Gerència Territorial de la Catalunya Central. Institut Català de la Salut. Departament de Salut. Generalitat de Catalunya.
Aquesta entrada s'ha publicat dins de Notícies i etiquetada amb , , , , , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.