La Segona Jornada de Seguretat del Pacient de la Catalunya Central reunirà un centenar de professionals i experts

Gairebé un centenar de professionals de la sanitat, la majoria de la Catalunya Central, i diversos experts en seguretat dels pacients compartiran experiències i coneixements en la segona edició de la Jornada de Seguretat del Pacient, que tindrà lloc a Manresa el proper 4 d’octubre. La seguretat dels pacients en el seu pas pel sistema sanitari és un tema prioritari que implica tots els professionals, tant de l’atenció primària com de l’hospitalària, així com dels serveis d’urgències i emergències (SEM), el transport sanitari, el sector farmacèutic, etc.

L’acte ―organitzat per l’Institut Català de la Salut a la Catalunya Central, el Departament de Salut i la Universitat de Vic-Universitat Central de Catalunya― se centrarà en la importància de detectar situacions que poden afectar la relació dels pacients amb el sistema sanitari, per tal de millorar-la.

Durant la Jornada es tractaran temes com són la prevenció quaternària (és a dir, les accions amb què s’intenta evitar, reduir i pal·liar un possible perjudici provocat per una intervenció mèdica) i diverses institucions hi presentaran casos pràctics de seguretat dels pacients, com ara l’ICS, Althaia, Sant Andreu Salut, Consorci Hospitalari de Vic. L’objectiu és proporcionar eines als professionals per detectar situacions que no són les desitjades i proposar mesures per evitar-les.

Avatar photo

Quant a ICS Catalunya Central

Gerència Territorial de la Catalunya Central. Institut Català de la Salut. Departament de Salut. Generalitat de Catalunya.
Aquesta entrada s'ha publicat dins de Notícies i etiquetada amb , , , , , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.