Professionals del CAP Berguedà fan una campanya per conscienciar la població de la importància de controlar la pressió arterial

El Centre d’Atenció Primària Berguedà ha dut a terme un taller sobre la hipertensió amb motiu del Dia Mundial del Cor, que se celebra el 29 de setembre. Dues professionals del Centre han atès 62 persones, que han passat per una taula d’informació situada a l’entrada del CAP. Allà els han mesurat la pressió arterial i els han donat consells sobre salut i factors que contribueixen a un estil de vida saludable, per tal de disminuir la pressió, com ara l’activitat física, la reducció del pes, la dieta baixa en sal, etc. També se les ha informat de les malalties que es poden desencadenar si es pateix hipertensió.

En total, de les 62 persones que s’han pres la tensió en aquest punt d’informació, un 12,9% presentava una pressió arterial més elevada del que és aconsellable segons els índexs establerts, cosa que pot suposar un factor de risc per a malalties associades.

Avatar photo

Quant a ICS Catalunya Central

Gerència Territorial de la Catalunya Central. Institut Català de la Salut. Departament de Salut. Generalitat de Catalunya.
Aquesta entrada s'ha publicat dins de Notícies i etiquetada amb , , , , , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.