Professionals d’atenció primària del Baix Berguedà informen més de 400 persones sobre la protecció de pell i mucoses

Amb la voluntat de conscienciar la ciutadania sobre la necessitat de protegir, vigilar i tenir cura de la pell i les mucoses, els professionals d’atenció primària del Baix Berguedà, juntament amb les farmàcies comunitàries de la zona (Gironella, Puig-reig, Olvan i Casserres) i amb la col·laboració de l’Ajuntament de Gironella, han fet diverses activitats de sensibilització, en les quals han participat més de 400 persones.

La campanya, que fa tres anys que es du a terme, s’ha iniciat amb una exposició itinerant de l’Associació Espanyola contra el Càncer, que s’ha pogut veure als CAP Puig-Reig i Gironella. Les farmàcies han donat consells i mirat lesions de la pell a aquelles persones que s’han acostat a demanar informació. D’altra banda, l’odontòloga del CAP Puig-Reig ha fet una jornada d’atenció en què els usuaris podien anar a la consulta sense cita prèvia per revisar-se la boca i les lesions que hi poden haver a la mucosa: taques blanques, vermelles o fosques.

A Gironella, d’altra banda, s’han fet dues sessions sobre com protegir la pell del sol: una oberta a tota la ciutadania i l’altra, adreçada especialment a professionals sanitaris.

I, com a cloenda de la campanya, mentre professionals del CAP donaven consells als banyistes sobre protecció solar, lesions a la pell i prevenció de les onades de calor, el Club Natació Tossalet de Berga ha fet una exhibició de natació sincronitzada a la piscina de Gironella.

Avatar photo

Quant a ICS Catalunya Central

Gerència Territorial de la Catalunya Central. Institut Català de la Salut. Departament de Salut. Generalitat de Catalunya.
Aquesta entrada s'ha publicat dins de Notícies i etiquetada amb , , , , , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.