Professionals del Servei d’Atenció Primària Anoia participen en l’elaboració d’una guia per millorar la qualitat assistencial

La guia està impulsada per l’Agència de Qualitat i Avaluació Sanitàries de Catalunya i compta amb la participació de professionals de l’Anoia de l’ICS Catalunya Central.

La farmacèutica Mar Casanovas de la Unitat de Farmàcia de l’Institut Català de la Salut a la Catalunya Central va participar, el passat 14 de desembre, en la presentació de la guia Salut participativa per a una atenció centrada en el valor i de la formació virtual basada en aquesta guia impulsada per l’Agència de Qualitat i Avaluació Sanitàries de Catalunya (AQuAS).

La guia ha estat elaborada gràcies a les aportacions d’un conjunt de professionals, com ara la Mar Casanovas o la tècnica de salut Maria Homs, entre d’altres, i consta de recomanacions i bones pràctiques per tal d’implementar projectes de decisions compartides, de participació en la millora de serveis i de desimplementació de pràctiques clíniques de poc valor.

Casanovas va ser l’encarregada de presentar la part de la guia que concreta com desimplementar pràctiques de poc valor pas a pas, exposant l’experiència viscuda a l’Anoia durant els anys 2017, 2018 i 2019. Es tractava d’un projecte multidisciplinari que va comportar que tots els equips d’atenció primària de l’Anoia de l’ICS implementessin les recomanacions de l’AQuAS per promoure la pràctica clínica de valor, segura i eficaç. Es van incloure propostes de millora per a tots els professionals sanitaris de l’Anoia i l’avaluació del projecte va ser molt satisfactòria. L’èxit del projecte ens anima a seguir treballant i avançar en la millora del nostre servei al ciutadà i a la comunitat científica, per impulsar la recerca, la innovació i l’avaluació en salut a l’Anoia”, concreten Casanovas i Homs.

La guia de l’AQuAS s’adreça a professionals i consta d’un conjunt de recomanacions per a implementar projectes de salut participativa i promoure una conversa més equitativa entre professionals, pacients, i cuidadores i cuidadors. Durant la presentació de la guia també es van exposar treballs sobre la presa de decisions compartides i la millora dels serveis assistencials.

L’Agència de Qualitat i Avaluació Sanitàries de Catalunya (AQuAS) és una entitat de dret públic adscrita al Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya que actua al servei de les polítiques públiques. L’AQuAS té la missió de generar coneixement rellevant mitjançant l’avaluació i l’anàlisi de dades per a la presa de decisions amb la finalitat de contribuir a la millora de la salut de la ciutadania i la sostenibilitat del sistema de salut de Catalunya. L’any 2019 AQuAS va ser reconeguda amb la medalla Josep Trueta al mèrit sanitari per part del Govern de la Generalitat de Catalunya.

Avatar photo

Quant a ICS Catalunya Central

Gerència Territorial de la Catalunya Central. Institut Català de la Salut. Departament de Salut. Generalitat de Catalunya.
Aquesta entrada ha esta publicada en Activitats. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.