Professionals sanitaris de la Catalunya Central presenten els treballs de recerca de final de residència

El proper dijous,  20 d’abril, se celebrarà al Museu de la Pell d’Igualada la VI Jornada de Recerca de la Unitat Docent Catalunya Central de l’Institut Català de la Salut. Es preveu la participació de més d’un centenar de professionals de l’atenció primària de les comarques centrals, entre els quals hi ha 28 residents que presentaran els seus treballs de recerca de final de residència de les especialitats de medicina, infermeria de família i llevadoria. (La imatge correspon a la Jornada del 2016 que es va celebrar a Santa Eugènia de Berga -Osona-).

Els treballs de recerca que es presenten dijous versen sobre temes d’interès per als professionals sanitaris: des de la deshabituació tabàquica en fumadors fins als trastorns de depressió i ansietat o l’atenció a les urgències. També s’hi tractaran els estils de vida dels professionals sanitaris, la cura dels pacients pal·liatius oncològics, la incapacitat temporal en les patologies lumbars o altres temes relacionats amb l’obstetrícia i la ginecologia: els factors de risc en el part i la promoció de la lactància materna entre les parelles gestants.

La Unitat Docent  Multiprofessional d’Atenció Familiar i Comunitària Catalunya Central forma un total de 79 especialistes i, en aquesta formació, hi col·laboren més de 50 professionals de l’Institut Català de la Salut de les comarques del Bages, el Berguedà, l’Anoia i Osona.

Avatar photo

Quant a ICS Catalunya Central

Gerència Territorial de la Catalunya Central. Institut Català de la Salut. Departament de Salut. Generalitat de Catalunya.
Aquesta entrada s'ha publicat dins de Notícies, Notícies docència, Unitat docent i etiquetada amb , , , , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.