Què és una duplicitat terapèutica?

En els casos en què el tractament es composa de varis fàrmacs, tenim diverses patologies a tractar o hem anat acumulant medicaments al nostre pla de medicació, pot haver-hi el risc que es produeixi duplicitat terapèutica.

Les duplicitats ocorren quan afegim un medicament al tractament amb una acció igual o molt semblant a un altre fàrmac que ja estàvem prenent. Això el que provoca és que l’efecte es vegi incrementat i que sigui més probable que apareguin efectes adversos o toxicitat al fàrmac.

Per tant, és important que sempre que s’iniciï un nou tractament informem de tots els fàrmacs, així com de les plantes medicinals o suplements  que estem prenent. D’aquesta manera el professional sanitari podrà comprovar que no es produirà cap duplicitat.

També ho hem de tenir en compte quan prenem medicaments sense recepta pel nostre compte, plantes medicinals, productes d’herboristeria o suplements. Hem de consultar sempre amb els professionals per evitar riscos innecessaris.

La setmana que ve t’explicarem: Què són els errors de medicació?

Avatar photo

Quant a ICS Catalunya Central

Gerència Territorial de la Catalunya Central. Institut Català de la Salut. Departament de Salut. Generalitat de Catalunya.
Aquesta entrada s'ha publicat dins de Notícies i etiquetada amb , , , , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.