El grau de Medicina de la UVIC-UCC estrena l’activitat docent a Manresa i els centres de l’ICS acolliran estudiants en pràctiques

La Unitat Docent Territorial de Manresa de la Facultat de Medicina de la Universitat de Vic – Universitat Central de Catalunya (UVIC-UCC) ha iniciat aquest dijous a la tarda el curs acadèmic. Un total de 31 estudiants de 3r curs han iniciat les classes a les noves instal·lacions, ubicades a l’Hospital Sant Joan de Déu de Manresa. A partir del mes d’octubre, els estudiants començaran les pràctiques als diferents centres de les institucions que formen la Unitat Docent, entre elles l’ICS Catalunya Catalunya Central.

En el dia de l’estrena, representants d’aquestes institucions han ressaltat la importància d’aquest projecte, que és una realitat gràcies a la suma de moltes complicitats. La doctora Anna Forcada, gerent de l’ICS Catalunya Central, va destacar que els estudiants que facin pràctiques als centres d’atenció primària de l’ICS “participaran en l’equip i es posaran al costat d’un metge de família. Nosaltres coneixem el pacient, la família, el barri, la ciutat… Per tant, tindran un aprenentatge centrat en la integritat i la globalitat de la persona”. Forcada assegura que l’atenció primària és “un entorn molt bo per aprendre medicina des del punt de vista de coneixement global de la persona”.

La posada en marxa de la Unitat Docent és un projecte estratègic per a les organitzacions sanitàries del territori que permetrà consolidar una oferta universitària de primer nivell en l’àmbit de la medicina. En concret, formen part de la Unitat Docent Manresa la Fundació Althaia, l’Institut Català de la Salut, la Fundació Sant Andreu Salut, el Centre Sanitari del Solsonès, la Fundació Hospital Sant Bernabé de Berga, l’Hospital Transfronterer de la Cerdanya i l’Hospital Sant Joan de Déu de Martorell.

Podeu veure el reportatge que en va fer Canal Taronja en aquest enllaç:

Avatar photo

Quant a ICS Catalunya Central

Gerència Territorial de la Catalunya Central. Institut Català de la Salut. Departament de Salut. Generalitat de Catalunya.
Aquesta entrada s'ha publicat dins de Notícies, Notícies docència i etiquetada amb , , , , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.