Revistes a les sales d’espera del CAP Sant Joan de Vilatorrada per oblidar-se del mòbil

L’Equip d’Atenció Primària (EAP) Sant Joan de Vilatorrada ha col·locat revistes a totes les sales d’espera del CAP de Sant Joan amb l’objectiu de facilitar als i les usuàries del centre sanitari que s’oblidin del mòbil per una estona. Aquesta acció és gràcies a l’acord de col·laboració entre el CAP i la Biblioteca de Cal Gallifa, i permetrà donar una segona vida a revistes velles que la biblioteca ja no necessita.

“Es reclama molta intervenció per treballar l’addicció a les pantalles dels adolescents, però si ens posessin davant d’un mirall, ens adonaríem que els adults passem també moltes hores a les xarxes socials i que potser, per demanar als adolescents que canviïn, primer ho hem de fer nosaltres”, reflexiona la referent de benestar emocional i comunitari del CAP Sant Joan, Carme Espelt.

Amb la idea de ser promotors d’aquest canvi, buidar les sales d’espera de mòbils i facilitar als pacients “un espai per aprendre i culturitzar-se”, des de l’equip d’atenció primària s’han disposat les publicacions en diferents sales d’espera del CAP: adults, llevadora i pediatria. Hi ha revistes infantils (Cucafera, El tatano, Babar…), per a mares i pares (Ser padres, Mi bebé y yo, etc.), i d’altres amb informació històrica i científica (Sàpiens, Muy interesante, National Geographic…).

Avatar photo

Quant a ICS Catalunya Central

Gerència Territorial de la Catalunya Central. Institut Català de la Salut. Departament de Salut. Generalitat de Catalunya.
Aquesta entrada ha esta publicada en Adolescents, Atenció a la ciutadania, Notícies, Salut comunitària. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.