Salut impulsa una campanya per potenciar la vacunació entre la població catalana

Tu que pots, vacuna’t ARA contra la COVID. La pandèmia no fa vacances” és el lema de la campanya de conscienciació del Departament de Salut adreçada a la població de Catalunya per incentivar la vacunació durant aquest estiu i abans que els joves es reincorporin a les aules.

Aquesta campanya es podrà veure als mitjans de comunicació tradicionals –premsa escrita, ràdio i televisió, els seu respectius formats en línia i altres mitjans exclusivament digitals– i a les xarxes socials de Salut a partir d’aquest dimecres 18 d’agost.

La campanya busca connectar amb les persones dels col·lectius d’edat que tenen els percentatges més baixos de cobertura vacunal, com són els joves i les persones de poc més de 40 anys, i motivar-los perquè aprofitin el temps lliure de l’estiu i demanin cita per vacunar-se. O si no, que s’acostin directament a un dels punts de vacunació sense cita prèvia que Salut ha habilitat a tot el territori català per facilitar que tothom es pugui vacunar.

Per generar aquest vincle, la campanya ofereix les imatges d’un noi adolescent i d’una dona de mitjana edat que interpel·len directament als espectadors, oients o lectors dels espots i anuncis de la campanya mentre reben la punxada de la vacuna, i els conviden a fer el mateix i vacunar-se: “Tu que pots, vacuna’t ARA contra la COVID. La pandèmia no fa vacances”.

Durant aquest estiu s’han impulsat diferents iniciatives per augmentar la cobertura vacunal de la població a Catalunya. Fa dues setmanes (el 3 d’agost) es va obrir la convocatòria de vacunació per als més joves, d’entre 12 i 15 anys, i des d’aleshores ja s’ha aconseguit que un 41,1% d’aquest col·lectiu porti, com a mínim, una dosi i un 3,6% la pauta completa de vacunació.

 

Demana cita o vacuna’t en un dels punts habilitats arreu del país

Des del 30 de juny, el 63,9% dels joves d’entre 16 i 19 anys ja té la primera dosi i el 31,3% la pauta completa. I de les persones d’entre 20 i 29 anys, la primera dosi l’ha rebut el 57,7% i la pauta completa el 33,8%. Abans, es va obrir la vacunació als menors de 40 anys: un 59,6% de les persones del col•lectiu de 30 a 34 anys ja té la pauta completa, així com un 68,1% de les persones de 35 a 39 anys,

El procés per demanar cita per a vacunar-se és molt senzill. Només cal accedir al web vacunacovidsalut.cat per demanar dia, hora i lloc per vacunar-se i seleccionar qualsevol dels punts habilitats. A més, durant aquest mes d’agost, també és possible vacunar-se sense cita prèvia, en punts de vacunació habilitats arreu del país consultant la web: https://canalsalut.gencat.cat/vacuna-sense-cita. Si ets menor i estàs en el col·lectiu de 12 a 15 anys, cal anar acompanyat del pare, mare o tutor legal al centre de vacunació.

 

Crida a la vacunació

Des del Departament de Salut es fa una crida a la vacunació de tota la població perquè ha quedat demostrat que és la millor eina per a la lluita contra la COVID i és una mostra de solidaritat amb la gent que ens envolta. A més a més, amb la població juvenil vacunada es podrà garantir l’obertura dels centres educatius, el 13 de setembre, i una incidència més baixa del virus.

Seguint en aquest línia de conscienciació davant la COVID, Salut ja va iniciar a finals de juliol la campanya “Tu que pots, para”, adreçada a tota la població de Catalunya perquè limitessin la seva interacció social i respectessin les mesures de protecció (distància, mans, mascareta) per tal de contribuir a tallar la transmissió de virus davant de la variant delta.

Avatar photo

Quant a ICS Catalunya Central

Gerència Territorial de la Catalunya Central. Institut Català de la Salut. Departament de Salut. Generalitat de Catalunya.
Aquesta entrada ha esta publicada en Sin categoría. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.