S’inicien els Tallers de salut i lectura promoguts pels dos CAP de Vic i per l’Associació Tapís

El proper dimarts 18 d’abril s’inicia el cicle de Tallers de salut i lectura, impulsat pel CAP El Remei, el CAP Osona, de l’ICS Catalunya Central, i l’Associació Tapís, entitat que dona resposta a les dificultats socials i laborals de joves en condicions de risc psicosocial. El seu objectiu és generar un espai de reflexió comunitària i de cura a través de la lectura, que aporti benestar a les persones que hi participin.

Aquest cicle consta de diverses sessions on es dedicaran moments a la introspecció i també a compartir, amb confiança, allò que pugui aportar la lectura i el debat d’alguns textos recollits a la col·lecció Els Llibres de Tapís.

Fa un any, el Departament de Salut va incorporar referents de benestar emocional dins els equips d’atenció primària, que treballen de forma coordinada amb la resta de professionals per millorar i promoure la prevenció del benestar emocional de la comunitat, així com per reduir la medicalització per temes relacionats amb la salut mental. Els Tallers de salut i lectura responen a aquests objectius.

En aquest primer taller es proposaran els poemes del llibre Estels enlairant esperances, de Montse Bagaria Canal, amb il·lustracions de Bruna Autet i Bagaria, de la col·lecció Els Llibres de Tapís. Es comptarà amb la presència de les autores, que ens explicaran el sentit dels seus textos, com va sorgir el llibre després de la seva experiència com a professionals de l’àmbit de la salut (són infermeres) en un camp de persones refugiades de Sèrbia i què ha representat per a elles l’escriptura i la il·lustració d’aquesta obra.

El projecte constarà de diverses sessions que es realitzaran a la Biblioteca Pilarín Bayés, les quals comptaran amb la intervenció dels poetes locals del llibre que es treballi, per potenciar el valor de la seva obra i com a testimonis de l’experiència vital de l’escriptura i la lectura.

Avatar photo

Quant a ICS Catalunya Central

Gerència Territorial de la Catalunya Central. Institut Català de la Salut. Departament de Salut. Generalitat de Catalunya.
Aquesta entrada ha esta publicada en Activitats, Notícies, Salut comunitària. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.