Oberta la convocatòria dels nous Premis INNOBAGES a la divulgació científica a través de les xarxes socials

El Consell Comarcal del Bages estrena aquesta primavera els Premis INNOBAGES a la divulgació científica a través de les xarxes socials, una iniciativa inèdita a Catalunya. L’Àrea de Promoció Econòmica i Desenvolupament Rural, a través del programa FormaBages, s’adreça als autors o autores de treball de màster o tesi doctoral en curs o bé que hagin acabat de les universitats i centres de recerca de la comarca que vulguin apropar la ciència a la ciutadania a través d’Instagram, Tik Tok o Twitter.

Els guardons tenen la col·laboració dels agents de recerca i coneixement de la comarca (UPC Manresa, Umanresa, Eurecat, Althaia, Sant Andreu Salut i ICS Catalunya Central) i de les institucions (Ajuntament de Manresa, PIMEC Catalunya Central, Cambra de Comerç Manresa i Biblioteca Ateneu Les Bases). I també compten amb el suport de la Diputació de Barcelona i del SOC (Servei d’Ocupació de la Generalitat de Catalunya).

Continguts originals i creatius

Es valorarà que els continguts siguin originals, entenedors i creatius. Els premis tenen com a objectiu promoure i posar en valor la tasca de recerca que es duu a terme a la comarca, donar-la a conèixer, apropar la ciència a la ciutadania i incentivar les vocacions investigadores, científiques i tecnològiques entre el públic més jove. En paral·lel, els guardons volen ser una eina per entrenar habilitats comunicatives i de divulgació entre totes les persones participants.

Els premis s’emmarquen en el projecte InnoBages, que es va estrenar el passat mes de desembre amb una jornada inicial per acostar la recerca i la innovació del territori al teixit empresarial, i ara fa un nou pas endavant amb una convocatòria oberta al públic jove.

Jornada de presentació

Els guardons es presentaran el proper 3 de maig en una sessió informativa a la sala d’actes de la Biblioteca Ateneu Les Bases de Manresa. La jornada inclourà una trobada d’influencers que comptarà amb la participació de la biomèdica Sandra Ortonobes, amb més de 228.000 seguidors a Instagram, i el físic i estudiant de doctorat Toni Bertólez, amb més de 6.000 seguidors a Twitter. Es tracta de dos divulgadors científics reconeguts que es pretén que donin eines i habilitats als potencials participants als premis per divulgar els seus treballs de manera entenedora i desenfadada.

Els premis compten amb una dotació econòmica de 200 euros per a cadascuna de les dues categories establertes que seran els millors fils de Twitter i els millors vídeos d’Instagram i Tik Tok. En paral·lel, les persones guanyadores participaran de manera remunerada en xerrades i altres activitats de divulgació científica a partir de setembre.

Els detalls de la convocatòria es poden consultar a través de la pàgina web www.formabages.cat i també al web www.ccbages.cat.

Avatar photo

Quant a ICS Catalunya Central

Gerència Territorial de la Catalunya Central. Institut Català de la Salut. Departament de Salut. Generalitat de Catalunya.
Aquesta entrada ha esta publicada en Notícies, Recerca. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.