Tots els pacients que han passat pel Pavelló Vic Salut han estat donats d’alta amb un bon pronòstic

Una seixantena de pacients han estat atesos al Pavelló Vic Salut durant les dues primeres setmanes de funcionament. Al centre hi treballen 30 professionals, organitzats en equips mixtes formats per personal de l’atenció primària i de l’especialitzada.

 

Aquest dimecres fa just dues setmanes que el Pavelló Vic Salut va rebre els primers pacients. Durant aquest temps, aquest equipament municipal convertit en reforç hospitalari ha acollit una seixantena de persones ingressades, fet que ha permès alliberar desenes de llits de l’Hospital Universitari de Vic, l’Hospital Sant Jaume de Manlleu i l’Hospital Universitari de la Santa Creu de Vic.

 

Les instal·lacions

L’equipament funciona sota la coordinació assistencial del Consorci Hospitalari de Vic com si fos una planta més de l’Hospital Universitari de Vic. El projecte de reconversió va estar liderat per l’Ajuntament de Vic amb la col·laboració de moltes empreses, institucions i ajuntaments de la comarca. Actualment, hi ha 32 llits en actiu a la primera pista del pavelló Castell d’en Planes, però l’espai té capacitat per acollir fins a 80 persones. Cada llit disposa d’una presa d’oxigen medicinal.

El pavelló compta amb tots els serveis de suport necessaris (assistencials i no assistencials) per facilitar el treball dels professionals i garantir el benestar dels pacients: piques de rentat de mans, sistemes informàtics amb els programes assistencials del CHV, bugaderia, farmàcia, lavabos i dutxes, servei d’alimentació i neteja, circuits de net i brut, entre d’altres.

 

Els professionals

L’atenció als pacients s’organitza a través d’equips multidisciplinaris. En la vessant mèdica, es conjuguen professionals en actiu amb una alta capacitat i experiència, metges i metgesses joves en formació i personal jubilat que aporta fortalesa al sistema. En l’àmbit de les Cures, es compta amb equips d’infermeres, auxiliars i portalliteres. Es disposa també d’un servei d’atenció psicològica per a professionals, pacients i familiars, així com de tots els serveis de suport imprescindibles: Neteja, Rober, Logística, Hoteleria, Manteniment, Seguretat…

De mitjana, cada dia treballen al centre una trentena de professionals, provinents de diferents institucions com el Consorci Hospitalari de Vic, Serveis Auxiliars a la Sanitat i també dels centres d’Atenció Primària que depenen de l’Institut Català de la Salut i l’EAP Vic Sud, així com alguns jubilats i voluntaris.

 

Els pacients

Des que es va posar en marxa han passat pel Pavelló Vic Salut una seixantena de pacients. A banda dels que encara segueixen ingressats, la resta han pogut ser donats d’alta hospitalària amb un molt bon pronòstic i se’ls fa seguiment a domicili en coordinació amb l’Atenció Primària.

Actualment, al Pavelló hi ha dues unitats obertes amb 32 llits en actiu. Diàriament, es donen entre 2 i 4 altes i s’efectuen entre 2 i 6 ingressos. El flux de pacients cap a aquest espai ha permès descongestionar els centres hospitalaris de la comarca, que acollien un gran nombre de pacients diagnosticats de Covid-19.

 

Confort i intimitat

A les persones ingressades se les atén amb la mateixa qualitat que si fossin a l’Hospital, doncs es disposa de les mateixes eines, recursos i serveis. Una de les prioritats és que els pacients hi estiguin confortables i que, malgrat estar en una zona oberta i diàfana, es respecti la seva intimitat. De fet, el Pavelló Vic Salut és l’única instal·lació d’aquest tipus on els pacients disposen fins i tot de televisió.

També es presta especial atenció a facilitar una bona informació sobre el seu estat de salut als pacients i als seus familiars. Estar al pavelló significa, en la majoria dels casos, un pas previ a l’alta hospitalària i cal preparar-los i que en siguin conscients.

 

Seguretat

La infraestructura del pavelló i el disseny de les seves instal·lacions ha permès organitzar molt bé el sistema de seguretat dels pacients i dels professionals que hi treballen. L’equipament compta amb les mesures necessàries per evitar contagis i es disposa d’equips de protecció individual per als professionals. Tot, per protegir-los adequadament i evitar endur-se el virus a casa.

 

 

 

Avatar photo

Quant a ICS Catalunya Central

Gerència Territorial de la Catalunya Central. Institut Català de la Salut. Departament de Salut. Generalitat de Catalunya.
Aquesta entrada ha esta publicada en Notícies. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.